Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

AMPLIACIÓ: 5 migrants morts i 13 ferits greus al salt de la tanca de Melilla

La policia marroquina ha actuat amb extrema duresa aplaudida pel gobierno més progresista de la història

Redacció 24/06/2022

Informàven a primera hora de la tarda d’un salt massiu de la tanca de Melilla amb el resultat d’uns 130 migrants assolint arribar als centres d’acollida i ara ens arriba informació complementària i esgarifosa de l’incident, just quan,a la notícia anterior hi posàvem un vídeo del president Sànchez “agraint las intervenció de les forces policials marroquines.”

Be. doncs l’actualització de la tragèdia ve justament del cantó marroquí, a Nador, que han informat de 5 migrants morts en l’intent i 13 més de ferits de gravetat. Són dades del Ministeri de l’Interior marroquí. La mateixa font explica que aquest matí un grup nombrós de persones de l’Àfrica subsahariana -centenars, segons algunes fonts- ha irromput a la zona per intentar saltar la tanca. Durant la intervenció de la força pública per “frustrar el procés”, caracteritzat, segons les autoritats nord-africanes, “per l’ús de mètodes molt violents per part dels intrusos”, s’han produït les 5 morts i 76 ferits, entre els quals els 13 greus. Al bàndol policial hi ha hagut 140 ferits de diversa consideració, 5 dels quals greus.

Segons les autoritats de Nador, les 5 morts han tingut lloc en el marc d’una estampida que ha provocat que algunes persones caiguessin des del capdamunt de la tanca. Algunes fonts indiquen que cap a dos quarts de nou del matí unes 500 persones de les 1.500 que han arribat al perímetre de la tanca de matinada han intentat abordar la frontera. Unes 150 ho haurien aconseguit.