Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Amnistia Internacional supervisarà el judici dels Jordis per garantir que sigui just

L'organització es compromet a "emprendre accions" des de les oficines de Bacelona, Madrid i Londres que esperen que tinguin "impacte positiu" en la causa de l'1-O

|

- Publicitat -

ACN Barcelona .- Amnistia Internacional (AI) i el seu director a Europa, Fotis Filippou, han enviat una carta a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, actualment presos al centre penitenciari de Lledoners, per expressar de nou la seva solidaritat amb ells, reclamar la seva posada en llibertat i clamar contra la “injustificable” situació que tenen els que van ser líders de l’ANC i Òmnium abans de ser empresonats per la causa de l’1-O. En aquesta ocasió, però, AI va més enllà i, a les portes d’iniciar-se el judici oral contra ells dos i la resta de processats, l’entitat s’ha compromès amb Sànchez i Cuixart a “supervisar” el procés judicial “per analitzar si les garanties d’un judici just s’acompleixen”.

A la carta rebuda pels dos presos, AI i els seus dirigents expressen el seu “suport i solidaritat” per la “situació injusta” que afirmen que viuen Sànchez, Cuixart i les seves famílies. “Estem molt preocupats que hagi passat més d’un any des del vostre arrest i que encara estigueu en presó preventiva. És una situació que considerem injustificable, que hem denunciat internacionalment i que continuarem denunciant fins que sigueu alliberats i els càrrecs de rebel·lió i sedició retirats”, afirmen a la missiva.

Publicitat

I és que a Amnistia consideren que aquesta presó preventiva per a Cuixart i Sànchez “és una mesura excessiva i desproporcionada que viola el seu dret a la llibertat d’expressió i la lliure manifestació”. “Subratllem que el dret a la llibertat d’expressió i la lliure manifestació inclou la possibilitat per la gent i les organitzacions de la societat civil d’expressar les seves opinions sobre un referèndum d’independència en qualsevol moment, tant individualment com col·lectiva, incloent el context d’actes públics”, comenten a la carta.

És per això que des d’AI s’han compromès en aquesta carta a “continuar emprenent accions que s’espera que tinguin un impacte positiu a les causes” de l’1-O, i ho pensen fer “especialment des de les nostres oficines a Barcelona, Madrid i Londres. Aquesta és la tercera vegada que Amnistia Internacional es posiciona públicament contra l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut