Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Alsina visitarà Roma i l’Alguer en el seu primer viatge oficial a Itàlia

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat, Victòria Alsina, farà des de dijous i fins dissabte el seu primer viatge oficial a Itàlia, que començarà per Roma i acabarà a l’Alguer, on se celebrarà l’Aplec Internacional Adifolk.

Alsina farà aquest viatge –el segon oficial des que va visitar França a principi de setembre– acompanyada pel secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras; el delegat del Govern a Itàlia, Lucca Bellizzi, i el director general de Prospectiva i Innovació en Acció Exterior, Joan Maria Piqué, ha detallat el departament en un comunicat.

Publicitat

La Conselleria ha subratllat que Catalunya manté amb Itàlia “relacions intenses”: es tracta d’un soci comercial destacat i d’un dels principals mercats emissors de turisme, i la comunitat italiana és una de les més nombroses a Catalunya –amb entre 70.000 i 80.000 persones–.

Alsina començarà el viatge a Roma, on mantindrà diverses reunions de treball en àmbits prioritaris per al Govern, i celebrarà una trobada amb membres de la comunitat catalana resident a la capital italiana.

Visita a l’Alguer
El Síndic de l’Alguer, Mario Conoci, rebrà Alsina divendres a les 12 a l’Ajuntament de la ciutat sarda, en una trobada a la qual també aniran el delegat del Govern a Itàlia i el responsable de l’Ofici del Govern a l’Alguer, Gustau Navarro.

La consellera també participarà en la recepció institucional que Conoci oferirà a les autoritats catalanes i als 40 grups participants d’Adifolk, que se celebra fins diumenge a la ciutat i que previsiblement comptarà amb la participació de més de 800 persones.

El 130è president de la Generalitat Carles Puigdemont i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, també participaran presencialment en l’acte, que comptarà amb Conoci; el president del Consell Regional de Sardenya, Michele Pais, i el president d’Adifolk, Ivan Besora, entre d’altres.

Alsina i Borràs també intervindran en l’espectacle inaugural de les jornades, i la consellera es reunirà dissabte amb entitats que treballen a l’Alguer per projectar i promocionar l’ús del català.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut