Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Alsina visitarà Roma i l’Alguer en el seu primer viatge oficial a Itàlia

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert ha anunciat que de dijous a dissabte farà el primer viatge oficial a Itàlia i anirà primer a Roma i després a l’Alguer, per mantenir reunions de treball a la capital i per promocionar l’ús del català a l’illa italiana

Agències 22/09/2021
Victòria Alsina, consellera d'Acció Exterior, en roda de premsa

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert de la Generalitat, Victòria Alsina, farà des de dijous i fins dissabte el seu primer viatge oficial a Itàlia, que començarà per Roma i acabarà a l’Alguer, on se celebrarà l’Aplec Internacional Adifolk.

Alsina farà aquest viatge –el segon oficial des que va visitar França a principi de setembre– acompanyada pel secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras; el delegat del Govern a Itàlia, Lucca Bellizzi, i el director general de Prospectiva i Innovació en Acció Exterior, Joan Maria Piqué, ha detallat el departament en un comunicat.

La Conselleria ha subratllat que Catalunya manté amb Itàlia “relacions intenses”: es tracta d’un soci comercial destacat i d’un dels principals mercats emissors de turisme, i la comunitat italiana és una de les més nombroses a Catalunya –amb entre 70.000 i 80.000 persones–.

Alsina començarà el viatge a Roma, on mantindrà diverses reunions de treball en àmbits prioritaris per al Govern, i celebrarà una trobada amb membres de la comunitat catalana resident a la capital italiana.

Visita a l’Alguer
El Síndic de l’Alguer, Mario Conoci, rebrà Alsina divendres a les 12 a l’Ajuntament de la ciutat sarda, en una trobada a la qual també aniran el delegat del Govern a Itàlia i el responsable de l’Ofici del Govern a l’Alguer, Gustau Navarro.

La consellera també participarà en la recepció institucional que Conoci oferirà a les autoritats catalanes i als 40 grups participants d’Adifolk, que se celebra fins diumenge a la ciutat i que previsiblement comptarà amb la participació de més de 800 persones.

El 130è president de la Generalitat Carles Puigdemont i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, també participaran presencialment en l’acte, que comptarà amb Conoci; el president del Consell Regional de Sardenya, Michele Pais, i el president d’Adifolk, Ivan Besora, entre d’altres.

Alsina i Borràs també intervindran en l’espectacle inaugural de les jornades, i la consellera es reunirà dissabte amb entitats que treballen a l’Alguer per projectar i promocionar l’ús del català.