Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Alsina rep una delegació de diputats ucraïnesos i els transmet el “compromís” per la integració dels refugiats

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha rebut aquest dissabte una delegació de diputats ucraïnesos. Alsina els ha expressat el “compromís” del Govern per la integració dels més de 20.000 refugiats que han arribat a Catalunya, així com la solidaritat i el suport al poble i institucions ucraïneses. La consellera ha explicat que ha estat una trobada “molt intensa i productiva”, que ha servit per explicar-los totes les accions empreses pel Govern des que va esclatar la guerra. La missió parlamentària estava formada pels diputats Olga Sovgyria, Nekliudov Vladen, Vahnier Viktoriia i Lada Bulakh. Sovgyria ha agraït la solidaritat i ha insistit en reclamar a Europa més armes i la integració d’Ucraïna a la Unió Europea.

Sobre el refugiats que continuen arribant a Catalunya, Alsina ha concretat que augmenten “de manera més lenta” ara. En tot cas, ha explicat als diputats que els han tractat i els continuaran tractant “com si fossin catalans”. Entre d’altres, ha destacat la feina d’integració que s’està fent a les escoles del país, que ja han matriculat més de 7.000 nens provinents d’Ucraïna. En aquest sentit, ha destacat el bagatge amb les aules d’acollida i s’ha posat al servei de qui ho necessiti per seguir aquest exemple.

Publicitat

D’altra banda, la consellera ha destacat la importància d’haver conegut de primera mà com s’està vivint la situació política a Ucraïna i l’intercanvi d’experiències entre les dues delegacions per continuar construint “ponts”. Alsina ha detallat que els diferents departaments del Govern continuen coordinant de manera setmanal totes les accions que es fan per donar suport a la comunitat ucraïnesa i s’ha tornat a posar a disposició de les institucions ucraïneses en allò que necessitin.

Et pot interessar  Zelenski avisa que Ucraïna s'haurà de retirar "a petits passos" sense l'ajuda militar dels Estats Units

Agraïment dels diputats

La portaveu del grup, Olga Sovgyria, ha explicat que es troben a Espanya per conèixer de primera mà com viuen els refugiats. Barcelona és la primera parada i més tard aniran al País Valencià i a Madrid. La diputada ha expressat el seu agraïment a l’estat espanyol per l’acollida. Ha assegurat que l’objectiu final és guanyar la guerra i que tots aquests refugiats puguin tornar al seu país. Per tal que això passi, ha demanat a l’Estat, i a la Unió Europea, que doni “moltes armes”. També ha reclamat el suport espanyol a la integració d’Ucraïna com a membre de la UE: “Ara Ucraïna defensa els principis i valors de la UE”.

La diputada ha relatat que intenten mantenir en “règim normal” l’activitat parlamentària, tot i que les reunions es fan sota règim secret per garantir la seguretat dels parlamentaris. “Farem el possible per vèncer”, ha manifestat.

També han participat de la trobada el director general de Cooperació al Desenvolupament, Josep Desquens i el director general de Prospectiva i d’Innovació en l’Acció Exterior, Joan Maria Piqué, així com el cònsol general ucraïnès, Artem Vorobyov.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut