Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Alsina es reuneix a París amb representants de l’OCDE i del govern francès en el primer viatge internacional

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha fet aquest dilluns a París el seu primer viatge internacional durant el qual s’ha trobat amb representants de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) i del govern francès. Concretament, Alsina s’ha reunit amb el secretari d’estat per a la transformació de l’administració pública de l’executiu francès, Thierry Lambert, i la directora de Governança de l’OCDE, Elsa Pilichowski. Durant la visita a la capital francesa, la consellera també s’ha trobat amb diputats i senadors francesos. Malgrat no revelar-ne els noms, Alsina ha apuntat que són de diferents partits polítics i que els explicarà que el “conflicte” polític amb l’Estat “segueix”.

“Hi ha un gran perill que ens posin a la carpeta d’afers interns per la comunicació i els missatges que s’han anat transmetent per part del govern espanyol”, ha advertit Alsina, tot insistint en la necessitat que el Govern tingui “veu pròpia” a nivell internacional. “El conflicte no s’ha resolt. Entenem que està en una nova etapa”, ha remarcat i, en aquest sentit, la consellera ha subratllat la seva voluntat de “tirar endavant” l’acció exterior del Govern perquè, ha dit, forma part “de la total normalitat democràtica”.

Publicitat

A banda dels representants de l’OCDE, del govern francès i diputats i senadors, la consellera d’Acció Exterior també s’ha trobat durant la seva visita a París amb actors del món empresarial. En l’agenda també hi ha trobades amb representants de la regió Illa de França, l’Ajuntament de París i l’UNESCO, entre d’altres.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut