Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Alsina condemna l’ofensiva de Rússia contra Ucraïna: “Donem suport a totes les sancions i decisions que prengui la UE”

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, ha condemnat aquest dijous de manera “rotunda” l’atac de Rússia contra Ucraïna, i ha fet una crida a “esgotar totes les vies del diàleg”. Alsina s’ha reunit a la conselleria amb el cònsol ucraïnès a Barcelona, Artem Vorobyov, a qui ha expressat el suport del Govern a Kíev. La consellera també ha dit que el Govern dona suport “a totes les sancions i decisions que prengui la Unió Europea” en resposta a l’agressió russa, i ha apel·lat a la importància d’una acció “unitària”. Alsina també ha anunciat que Catalunya obrirà els albergs per acollir ucraïnesos que estaven de visita al país i que ara no poden tornar a casa seva.

Publicitat

“L’estimació és que hi ha unes 500 o 600 persones, que acollirem en règim d’allotjament i manutenció”, ha dit Alsina. La consellera també ha explicat que es coordinarà l’enviament de material sanitari a Ucraïna i que, en funció de com evolucionin els fets, el Govern acollirà, si és necessari, persones que vinguin cap a Catalunya.

D’altra banda, ha subratllat que el Govern oferirà tota la informació i “qualsevol ajuda” necessària als catalans que són actualment a Ucraïna. “Estem en contacte permanent amb el consolat per coordinar el dia a dia de les necessitats que vagin apareixent”, ha afirmat.

Pel que fa al cònsol, ha recordat que hi ha més de 25.000 persones ucraïneses vivint a Catalunya, totes elles “mot preocupades” per les seves famílies i les persones que estimen. Vorobyov ha parlat d’una situació “complicada” que “canvia cada minut”, però ha assenyalat que l’exercit del seu país està “preparat”.

“Està donant la resposta adequada a l’agressió militar, no som invasors, defensem la nostra pàtria”, ha reblat. També ha carregar durament contra Rússia, lamentant que es tracta d’un país “agressor” que vol imposar “la seva voluntat” a un país sobirà a través de les forces armades.

Et pot interessar  Mor una cooperant catalana en l'atac a un comboi humanitari a Ucraïna
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió