Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

Allau de suports al conseller Solé per la condemna del TSJC

ANC i Òmnium parlen de causa general contra l’independentisme. Afirmen que “l’Estat no paeix la derrota en el referèndum” i que “no es pot formar part d’un Estat on són els jutges i fiscals els qui escullen els consellers”

Redacció 21/01/2021
La sala de vistes del TSJC durant el judici contra el conseller d'Exteriors, Bernat Solé, el passat mes de desembre.

Les reaccions no s’han fet esperar i just conèixer-se la notícia de la condemna al conseller Bernat Solé per haver participat en l’organització de l’1-O quan era alcalde d’Agramunt personalitats, partits i entitats han alçat la veu per carregar contra aquest nou cop judicial a l’independentisme. L’ANC ha piulat que “l’Estat no paeix la derrota en el referèndum. Una sentència més en la causa general contra l’independentisme que cabarà anul·lada als tribunals internacionals”. En la mateixa línia el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha demanat que ningú no oblido que la repressió no s’atura i ha manifestat que “no es pot formar part d’un Estat on són els jutges i fiscals els qui escullen els consellers”.

 

 

Tots els partits independentistes també han expressat la seva solidaritat amb Solé. El president Puigdemont ha escrit “tot el meu suport davant d’aquesta condemna injusta que no fa res més que confirmar que la repressió continua intacta. Han passat més de tres anys del referèndum i l’Estat continua reprimint, sense fre”. Per part de l’actual Govern, la portaveu Meritxell Budó, ha dit que “es pensen que es pot decidir tot a cop de sentència judicial” mentre que el vicepresident Pere Aragonès, ha deixat clar que “insisteixen en la venjança però els tornarem a derrotar a les urnes”.

https://twitter.com/meritxellbudo/status/1352188368537481216

https://twitter.com/perearagones/status/1352190202412994561