Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Allau de crítiques perquè la dimissió d’Alcázar arriba “tard”: L’oposició exigeix explicacions

|

- Publicitat -

Els grups de l’oposició a l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat consideren que la dimissió del segon tinent d’alcalde, Cristian Alcázar, arriba massa tard. El regidor ha anunciat que plega aquest dimecres, prop de dos anys després d’esclatar el cas del Consell Esportiu de l’Hospitalet. Alcázar ha dimitit per centrar-se en la seva defensa, després que Fiscalia hagi formalitzat la seva acusació i li reclami fins a quatre anys i mig de presó pel presumpte cas de corrupció. Des de l’oposició reclamen a l’alcaldessa, Núria Marín, que doni explicacions al respecte i assumeixi també responsabilitats.

Des del grup majoritari a l’oposició, ERC, veuen la dimissió d’Alcázar com una “evidència” de les “irregularitats” al Consell Esportiu de l’Hospitalet. En el cas que s’investiga, s’acusa Alcázar de pactar l’acomiadament i la corresponent indemnització d’un altre implicat en el cas, el també exregidor socialista Cristobal Plaza, en la seva etapa com a director de l’ens.

Publicitat

El portaveu republicà, Antoni Garcia, lamenta que la dimissió arribi ara, quasi dos anys després de la detenció del mateix Alcázar perquè “el perjudici per la imatge de l’Ajuntament, la ciutat i l’esport ja està fet”. Garcia també retreu al govern socialista que més enllà de la renúncia del regidor no es donin explicacions.

“Es demostra la manca de diligència i la passivitat de Núria Marín davant aquest escàndol”, afirma el portaveu d’ERC, que retreu a l’alcaldessa que no fes cessar abans Alcázar: “Segueix sense donar la cara ni assumir responsabilitats, blanquejant la corrupció”. Els republicans també lamenten que des de l’Ajuntament no s’exerceixi l’acusació en aquest cas.

També des de Cs entenen que la sobreexposició del consistori davant d’aquest cas “es podria haver evitat” si la dimissió o l’eventual cessament d’Alcázar s’hagués produït abans. En aquest sentit, el portaveu de Cs, Miguel Garcia, recorda que ja fa dos anys va demanar la “renúncia temporal” de Núria Marín a l’alcaldia mentre s’aclareixi què va passar.

La portaveu d’En Comú Podem a l’Hospitalet, Ana González, reitera la tardança en la dimissió d’Alcázar i reclama a l’alcaldessa que no eludeixi la seva responsabilitat i doni explicacions. “La ciutadania mereix representants ètics”, ha etzibat. González ha avançat que els comuns reclamaran la compareixença de Marín en el pròxim ple municipal.

Els populars, per la seva banda, lamenten a través d’una piulada a les xarxes socials que la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat “torni a ser protagonista per casos de corrupció socialista”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut