Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Allau de crítiques a les Borges Blanques: Els socorristes de les piscines exigeixen als usuaris que els parlin amb castellà

|

- Publicitat -

Més incongruències, crítiques i malestar amb la situació del català. En les darreres hores, s’ha aixecat polseguera entre els usuaris de les piscines de municipals de les Borges Blanques (les Garrigues), fruit del desconeixement del català dels seus socorristes.

Ni els tècnics de salvament ni responsables del bar no saben el català i no només això, sinó que exigeixen els usuaris que es dirigeixin en castellà. El veïnat no s’ho ha pres gens bé i han carregat contra l’Ajuntament acusant-lo que no vetllen per la protecció de la llengua catalana.

Publicitat

És la primera vegada que l’Ajuntament ha contractat a aquesta empresa, provinent de Jaén, i en aquest sentit, veïns i veïnes han demanat que és necessari que se’ls faci fora immediatament.

Des de l’Ajuntament de les Borges Blanques s’han justificat manifestant que la normativa espanyola no permet incloure en les contractacions uns mínims requisits lingüístics i asseguren que el concurs depèn d’una competència de preus. Per tant, es justifiquen confirmant que han contractat l’empresa més econòmica, en aquest cas provinent de Jaén.

L’Ajuntament assegura que s’ha complert estrictament amb la legalitat i que no tenen competència per fer fora als treballadors per un tema lingüístic. La seva alcaldessa, Núria Palau, compareixerà aquest dimarts a la tarda per explicar detalls d’aquest concurs i contractació. Tot i això, ja ha denunciat que el consistori es trobi lligat de “mans i peus” en aquest tipus de contractació.

Et pot interessar  El govern d’Andorra exigirà saber català als ‘youtubers’ i ‘streamers’ espanyols per a renovar la residència
Publicitat

Opinió

Minut a Minut