Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Alguns dirigents de Junts veien amb mals ulls que la proposta a Aragonès inclogués la restitució de Puigneró

|

- Publicitat -

Continua la trencadissa entre Junts i ERC. Segons ha pogut confirmar l’ACN, un sector de la cúpula de Junts va criticar un punt de la proposta al president del Govern, Pere Aragonès. Es tracta de la part que demanava restituir el vicepresident cessat, Jordi Puigneró i que ara s’ha sabut que no es va prendre per unanimitat.

Consideraven —i així ho van expressar a l’executiva de dijous— que la condició impedia que s’arribés a cap acord, perquè el veien inassumible per Aragonès. Així doncs, només es van prendre per “unanimitat” les decisions d’exigir el compliment dels tres punts del pacte d’investidura —coordinació a Madrid; direcció estratègica; i aposta per l’amnistia i l’autodeterminació a la taula de diàleg— i la consulta a les bases.

Publicitat

A la reunió de Junts —que es va allargar durant més de vuit hores— van ser diverses les veus que ja van advertir que el president de la Generalitat no podria acceptar de cap manera la restitució del seu vicepresident, que va ser destituït dimecres a la nit.

Però Aragonès ja ha rebutjat la proposta de restituir Puigneró. Així ho afirma en una entrevista a ‘La Vanguardia’, en la qual defensa que “és evident” que l’exigència “està pensada per no arribar a cap acord”. Amb tot, creu que “no té sentit” és fer veure que “no ha passat res” i que al cap de poc temps “tornin a sorgir dubtes per part d’una part de Junts”.

Et pot interessar  Junqueras retreu a Puigdemont que Junts trenqués amb el Govern: "La unitat es predica no abandonant governs"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut