Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

Alerta Solidària celebra el nou criteri de la llei mordassa, però continuen reivindicant la seva derogació total

Segons l’entitat, des de fa dues setmanes que la conselleria està tancant expedients sancionadors a activistes que havien estat identificats i denunciats per la policia per obstruir desnonaments

Redacció 25/05/2022

Alerta Solidària ha anunciat a través del seu compte de Twitter que el Departament d’Interior i ho han celebrat “és fruit d’una lluita constant des de diferents fronts”. En un comunicat, explica que a dia d’avui, ja aplica la llei mordassa amb un nou criteri més lax i que d’aquesta manera els hi han començat a retirar multes.

Segons l’entitat, des de fa dues setmanes que la conselleria està tancant expedients sancionadors a activistes que havien estat identificats i denunciats per la policia per obstruir desnonaments.

Aquesta decisió materialitza un anunci que el conseller Joan Ignasi Elena, públicament contrari a la llei 4/2015 (coneguda com a Llei Mordassa), havia fet en els últims mesos: la intenció de no multar aquells que haguessin estat denunciats, però que s’haguessin comportat de forma pacífica: “Sense obviar la importància d’haver forçat per fi el govern a mostrar-se mínimament coherent amb el que defensava quan era l’oposició, en relació amb la defensa dels drets humans i en contra de la llei Mordassa”. El comunicat finalitza amb la reivindicació total: “seguim exigint la seva derogació, i la revisió d’ofici de tots els procediments tancats amb sanció en el marc de les protestes ciutadanes”.