Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Alejandro Fernández titlla el Govern de “fer de teatre” durant el confinament

|

- Publicitat -

El president del PPC, Alejandro Fernández, creu que el Govern acabarà obeint el pla de desconfinament de l’Estat tot i que faci “una mica de teatre”. En una entrevista amb l’ACN, ha assegurat que “el separatisme es troba incòmode en la pandèmia” perquè “el seu discurs no troba sortida en un moment en el qual tothom demana unitat i solidaritat” i ha criticat que la Generalitat transmeti “missatges que busquen una línia de confrontació ideològica” amb l’Estat, com la referència del conseller d’Interior, Miquel Buch, a la Guerra de Successió pels 1,714 milions de mascaretes que el Ministeri de Sanitat va enviar a Catalunya, o el fet que la consellera de Presidència, Meritxell Budó, digués que una Catalunya independent s’hauria confinat abans.

El dirigent popular ha retret a la portaveu del Govern que aquesta afirmació “no es correspon amb el que va fer”, ja que quan el president de la Generalitat, Quim Torra, demanava el confinament “Buch aprovava un decret perquè les discoteques poguessin obrir a un terç de la seva capacitat” i la consellera de Salut, Alba Vergés, “encara parlava de portar els nens al parc”. “La gestió del dia a dia per part del Govern de Catalunya ha fet la sensació que traslladava el missatge contrari al que traslladava el govern d’Espanya”, ha apuntat.

Publicitat

Pel que fa a la sortida dels nens de casa, que s’autoritzarà a partir de diumenge per als menors de 14 anys, Fernández ha dit que tot i no ser “un expert en la matèria” és una qüestió de “sentit comú”. “Jo no sé si s’ha de deixar els nens o no sortir, però sí tinc clar que si se’ls deixa sortir molt millor que ho facin acompanyats dels pares en un curt passeig als voltants de casa”, i no per anar a comprar amb els progenitors, com proposava inicialment el govern espanyol. “Era una mesura que de totes totes sonava delirant”, ha opinat Fernández, que ha afegit que el mateix govern espanyol “es va adonar del ridícul que feien”.

Et pot interessar  Els homes joves són els més espanyolistes i favorables a protegir els símbols franquistes, segons una enquesta d'Òmnium
Publicitat

Opinió

Minut a Minut