Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Albiol, nerviós davant d’una probable moció de censura: “No els importa Badalona”

Rubén Guijarro obrirà contactes amb la resta de grups i es mostra disposat a rellevar l’alcalde “per dignitat i bona imatge de la ciutat”

Agències 19/10/2021
Xavier Garcia Albiol i Dolors Sabater durant el ple telemàtic del 2 de maig de 2020.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, creu que la moció de censura que es comença a negociar de manera formal aquest mateix dimarts “tornarà a destrossar els avenços” del seu any i mig de mandat. Després que el PSC hagi anunciat oficialment l’inici dels contactes amb la resta de partits, Albiol ha assegurat que als grups de l’oposició “no els importa Badalona” i que “van a la seva”. En aquest sentit, l’alcalde critica que el PSC s’aliï amb Guanyem, a qui identifica amb la CUP, i creu que les alcaldies de Dolors Sabater i Àlex Pastor, entre 2015 i 2020, no van ser bones per a la ciutat.

L’intent de moció de censura arriba després que la setmana passada Xavier Garcia Albiol aparegués als Papers de Pandora com a apoderat d’una societat a Belice, un paradís fiscal d’Amèrica Central. A la investigació també apareix el regidor i durant molts anys número dos d’Albiol a Badalona, Ramon Riera.