Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Albiach treu ferro a la detenció de Costa: “Ara comença una nova etapa”

|

- Publicitat -

La presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha assenyalat que el que ha passat aquest dimecres amb la detenció de l’exvicpresident del Parlament Josep Costa per no comparèixer a declarar al TSJC és conseqüència de la “nefasta judicialització” de la política i per això ha apostat per tornar a “empènyer” per portar els assumptes de la política, a la política. En aquest sentit, ha destacat la “nova etapa” iniciada amb el reconeixement del conflicte per part del Gobierno i la represa de la taula de diàleg. Albiach també ha remarcat que la Declaració Unilateral d’Independència (DUI) de fa quatre anys va ser un “error polític” ja que així ho reconeixen les forces independentistes.

Per Albiach, el que cal ara que ara és parlar del 2021 i els “reptes i conquestes” necessàries com la reforma del sistema de finançament o avançar en autogovern i competències. Per això ha remarcat la importància de la taula de diàleg amb propostes que ells han fet arribar com la desjudicialització de la política o tirar endavant la reforma del delicte de sedició.

Publicitat

La líder dels comuns també ha criticat que el president Pere Aragonès no assisteixi a la propera cimera de presidents autonòmics i ha lamentat que “ens estiguem acostumant” a que massa vegades el Govern deixi cadires buides en cimeres importants.

D’altra banda i sobre els pressupostos del Govern, Albiach ha considerat que ara pertoca al bloc de la investidura tirar-los endavant però ha criticat que el conseller Giró encara no els hagi presentat els comptes tot i el compromís de fer-ho abans de la Mercè en cas que no s’arribés a un acord amb la CUP.

Et pot interessar  Els comuns creuen que poden "anar a més" i "millorar els resultats" el 12-M i confien en un govern "progressista"

Jéssica Albiach ha fet aquestes declaracions a Lleida, abans de participar en un acte de partit sobre la igualtat d’oportunitats després de la covid.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut