Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Albiach tira d’amenaces per anar contra JxCat: “Que es preparin per deixar el Palau de la Generalitat perquè s’ha acabat”

|

- Publicitat -

La candidata d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha reivindicat el vot als comuns com “l’únic vot segur” el 14-F que pot portar “el canvi”. En una intervenció durant l’acte central de campanya, que s’ha celebrat a Santa Coloma de Gramenet, Albiach ha augurat que el 14F hi ha en joc “el canvi no dels propers 4 anys sinó de la propera dècada a Catalunya”. “Volem deixar enrere el desgovern d’ERC i JxCat, la precarietat, la paràlisi, l’aïllament i les privatitzacions? La resposta és que òbviament que sí”, ha sentenciat. D’altra banda, la líder dels comuns s’ha dirigit a JxCat i els ha advertit que s’han de “preparar” per “deixar el Palau de la Generalitat”. “S’ha acabat, Catalunya no pot seguir governada per qui menysté mig país”, ha dit.

En un acte central que ha comptat amb la presència del vicepresident del govern espanyol i líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, Albiach ha remarcat que queden set dies de campanya electoral per explicar les seves propostes i “deixar clar que l’únic vot segur pel canvi i un govern d’esquerres és En Comú Podem”. Segons la candidata, els comuns són “l’única alternativa” a l’executiu actual i ha dit que el 14-F es pot obrir “una nova dècada” a Catalunya.

Publicitat

“Ens juguem si seguim en la decadència i insignificància, i si creieu que aquesta legislatura d’ERC i JxCat sembla un desgavell penseu que la propera pot ser pitjor”, ha advertit. Segons la candidata, el vot als comuns és “un vot que val triple” perquè és tant una alternativa a ERC i JxCat, una garantia pel govern d’esquerres i una opció per “barrar el pas” a l’extrema dreta.

Et pot interessar  Els comuns demanen a ERC que "esmeni el seu error" tirant enrere el PDU del Hard Rock

Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha carregat contra el Govern per “no exercir” les competències que té. Segons l’alcaldessa, l’Ajuntament de Barcelona ha fet més polítiques d’habitatge que el Govern i també s’ha referit a polítiques de salut que ha engegat el consistori com el disseny d’un pla de salut mental o bé la creació d’un dentista públic, malgrat que l’Ajuntament no és qui n’ostenta totes les competències. “Sempre es queixen que no tenen competències i les que tenen no les exerceixen”, ha criticat.

La taula de diàleg i Pablo Iglesias

Colau també ha defensat la taula de diàleg per resoldre el conflicte polític i ha assegurat que si “avança” és només perquè Unides Podem i els comuns són a govern. A més, ha remarcat que Pablo Iglesias és “el vicepresident més valent de la història democràtica del país” i ha garantit que “gràcies a això hi ha la taula de diàleg”.

“No som colons”

D’altra banda, l’alcaldessa de Barcelona també s’ha referit als missatges a Twitter del número 3 de JxCat, Joan Canadell, que havia qualificat de “colons” els espanyols a Catalunya. “Nosaltres no som colons com diuen alguns del partit que governa, som veïns d’una Catalunya oberta, plural, mestissa i orgullosament diversa”, ha retret Colau, que els ha reivindicat com a “ciutadans de ple dret”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut