Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Albiach reclama a ERC i JxCat que donin suport als pressupostos “progressistes” de l’estat

|

- Publicitat -

La presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, ha reclamat a ERC i JxCat que donin suport i participin per millorar el projecte de pressupostos generals de l’Estat del PSOE i Unides Podem. En roda de premsa al Parlament, Albiach ha subratllat que els comptes són “expansius, progressistes i bons per a Catalunya”. De fet, ha argumentat que permeten obrir una nova etapa per a Catalunya i que no entendrien que ERC i JxCat no hi donessin suport en l’actual context de crisi sanitària i social. Albiach ha assegurat que la inversió pública ascendirà als 239.000 MEUR, que es podran impulsar “moltes polítiques públiques” com el sistema de dependència o destinar 3.000 MEUR per la sanitat pública.

Albiach ha assegurat que el projecte de pressupostos donen un “horitzó d’estabilitat i progrés a la ciutadania” i que permetran abordar els reptes de futur del país.

Publicitat

Ha explicat que s’augmentarà en un 46% el sistema de dependència prioritzant l’atenció domiciliària i que es dedicaran 2.000 MEUR a la compra de vacunes i a enfortir l’atenció primària.

Finalment ha dit que es reformaran els trams alts de l’IRPF i una reforma de l’impost de Patrimoni i que es millorarà la tramitació de l’ingrés mínim vital per ampliar-ne els beneficiaris.

Et pot interessar  ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut