Dimecres, 25 de novembre de 2020 - Edició 853
La República

Albiach reclama a ERC i JxCat que donin suport als pressupostos “progressistes” de l’estat

La líder dels comuns creu que no s’entendria que els dos grups els tombessin en un context de crisi

Avatar
Agències 27/10/2020
Primer pla de la presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach. Imatge del 25 d'octubre del 2020. (Horitzontal)

La presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, ha reclamat a ERC i JxCat que donin suport i participin per millorar el projecte de pressupostos generals de l’Estat del PSOE i Unides Podem. En roda de premsa al Parlament, Albiach ha subratllat que els comptes són “expansius, progressistes i bons per a Catalunya”. De fet, ha argumentat que permeten obrir una nova etapa per a Catalunya i que no entendrien que ERC i JxCat no hi donessin suport en l’actual context de crisi sanitària i social. Albiach ha assegurat que la inversió pública ascendirà als 239.000 MEUR, que es podran impulsar “moltes polítiques públiques” com el sistema de dependència o destinar 3.000 MEUR per la sanitat pública.

Albiach ha assegurat que el projecte de pressupostos donen un “horitzó d’estabilitat i progrés a la ciutadania” i que permetran abordar els reptes de futur del país.

Ha explicat que s’augmentarà en un 46% el sistema de dependència prioritzant l’atenció domiciliària i que es dedicaran 2.000 MEUR a la compra de vacunes i a enfortir l’atenció primària.

Finalment ha dit que es reformaran els trams alts de l’IRPF i una reforma de l’impost de Patrimoni i que es millorarà la tramitació de l’ingrés mínim vital per ampliar-ne els beneficiaris.

Relacionats