Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Albiach proposa a García-Castellón presentar-se a unes eleccions “si vol fer política”

La presidenta d’En Comú Podem assegura que “el PP li obriria les portes de bat a bat”

|

- Publicitat -

Jéssica Albiach envia un missatge al jutge de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón: “Si vol fer política, el que hauria de fer és presentar-se a les eleccions”. Així ho ha assegurat aquest diumenge la presidenta del grup parlamentari d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, que s’ha mostrat “convençuda que el PP li obriria les portes de bat a bat” i ha censurat que “utilitzi les institucions judicials”. En una atenció als mitjans des de la 32a Mostra Comercial i Agrícola de Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), la dirigent dels comuns també ha criticat el nomenament de Pere Aragonès com a futur candidat d’ERC. En aquest sentit, ha reclamat “responsabilitat” al Govern i que no actuï “per criteris electoralistes”.

Amb el debat final sobre la llei d’amnistia al Congrés fixat per al 30 de gener, Jéssica Albiach no s’ha volgut pronunciar sobre les diverses esmenes, més enllà de deixar clar que Tsunami Democràtic no és “terrorisme”. La dirigent dels comuns s’ha mostra “convençuda” que les negociacions dels pròxims dies “sortiran bé” perquè “no ens podem permetre una altra cosa”.

Publicitat

“Estic convençuda de la responsabilitat i el coratge polític que tindran totes les forces polítiques”, ha insistit.

El nomenament d’Aragonès

Preguntada per la proposta de la direcció d’ERC de presentar Pere Aragonès a les pròximes eleccions catalanes, la presidenta d’ECP ha dit que li “sobta” que nomenin candidat quan “estan fents discursos que les eleccions seran d’aquí un any”. Ha mostrat “preocupació perquè aquests mesos que venen hi hagi una lògica electoralista dins del Govern”.

“Catalunya no s’ho mereix”, ha censurat Jéssica Albiach, que ha apel·lat a la “responsabilitat” del Govern de Pere Aragonès “per a gestionar i adoptar les mesures necessàries per al país”. Preguntada sobre el candidat del seu espai polític ha assegurat que vol tornar a encapçalar la llista “si així ho decideix el partit”.

Et pot interessar  ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

Missatge a Illa pels Jocs Olímpics d’Hivern

La cap de files dels comuns al Parlament també ha volgut enviar un missatge a Salvador Illa, després que el primer secretari el PSC hagi defensat el projecte dels Jocs Olímpics d’Hivern. “No estem als anys 80 o 90, estem a l’any 2024”, li ha replicat Albiach, que ha recordat la situació d’emergència climàtica i de sequera greu. “M’atreveixo a dir que el Hard Rock acabarà amb els Jocs, a la paperera de la història”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut