Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Albiach prefereix l’indult a la llei d’amnistia pels presos polítics

La líder dels comuns adverteix que el recorregut de la proposta de llei “és un camí llarg que pot durar anys”

Agències 18/10/2020
Pla tancat de la presidenta dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, durant el seu parlament en l'ofrena a la tomba de Lluís Companys, al cementiri de Montjuïc. Imatge del 15 d'octubre de 2020. (Horitzontal)

La líder de CatECP, Jéssica Albiach, no s’oposa a la possibilitat que el Parlament català aprovi una proposta de llei d’amnistia i la pugui portar al Congrés dels Diputats. “L’objectiu és un i és la llibertat dels dirigents independentistes, cap via és excloent”, ha assegurat. Albiach s’ha referit així a la proposta del president d’Òmnium Cultural, empresonat des de fa prop de tres anys, feta en una entrevista al diari ‘Ara’. Tot i això, sí que ha advertit que la tramitació primer al Parlament i després al Congrés “és un camí molt llarg” que en alguns casos “ha arribat a durar anys”. En aquest sentit, Albiach ha remarcat que la seva aposta, basada en els indults i la reforma del codi penal, és “la via més ràpida”.

Eleccions

En relació a les eleccions, Albiach ha insistit que els comuns no entenen “què volen fer” els partits independentistes si obtenen el 50% dels vots i ha criticat que es tracti “d’un objectiu electoral i no de país”. En aquest sentit, ha demanat que es faci “un vot progressista pel canvi” i perquè la sortida de les crisis sigui “en clau d’esquerres”.