Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Albiach posa contra les cordes a Dalmases: “Si no plega, Junts l’hauria de cessar”

|

- Publicitat -

La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, defensa que si el vicepresident de Junts, Francesc de Dalmases no plega, Junts l’hauria de cessar. Així ho ha dit en una entrevista a ‘Ràdio 4 i La 2’ de cara a l’executiva extraordinària que celebra Junts aquesta tarda per tractar l’informe fet per l’advocada Magda Oranich, que conclou que el també diputat “va perdre els nervis” i va tenir una actitud “incorrecta”. A més, Oranich ha denunciat que ha rebut “pressions” de presidenta del partit, Laura Borràs. Per aquest motiu, Albiach assenyala que Borràs té una “alta responsabilitat” en aquest cas, “no només per omissió sinó també per complicitat”.

Albiach ha assegurat, com a coordinadora de Catalunya en Comú, que si això hagués passat al seu partit la persona “tindria les hores comptades” com a càrrec públic de la formació. Es tracta, segons ha dit, d’una actitud “intolerable”, de “matxirulisme” i “matonisme”. També ha retret a Dalmases que tingui un sentiment “patrimonialista” dels mitjans de comunicació.

Publicitat

La líder dels comuns ha recordat que els mitjans de comunicació no són dels partits ni de les administracions i ha afegit que ningú va obligar Borràs a anar a l’entrevista de TV3. “Quan Borràs va anar a fer aquesta entrevista estava en un moment molt delicat. Què volia que li preguntessin?”, ha preguntat Albiach, que també és periodista.

L’origen del cas és l’escridassada de Dalmases a la sotsdirectora del programa ‘FAQs’ de TV3 després d’una entrevista a la llavors presidenta del Parlament, Laura Borràs. La mateixa Borràs va presenciar l’incident.

Pel que fa al Parlament, Albiach demana que es convoqui la comissió de l’estatut del diputat per tractar aquest cas tot i ha dit que, segons el reglament del Parlament, es podria aplicar una sanció econòmica.

Et pot interessar  Albiach critica que Aragonès "parla més del referèndum com a candidat que en tres anys al Govern"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut