Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Albiach llança un “missatge de tranquil·litat” sobre l’acord ERC-PSC pels macroprojectes: “No anirà enlloc”

|

- Publicitat -

La líder d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha volgut llançar “un missatge de tranquil·litat” sobre l’acord entre ERC i el PSC pels macroprojectes, que inclou una comissió tècnica entre l’Estat i la Generalitat per abordar el model aeroportuari i el compromís de fer que l’aeroport “guanyi capacitat”. “És una declaració d’intencions que a més no anirà enlloc”, ha assegurat Albiach en una atenció a mitjans a Molins de Rei. De fet, la presidenta del grup parlamentari s’ha mostrat “convençuda” que aquesta comissió tècnica acabarà concloent que “les obres no es poden fer”. En aquesta línia, ha garantit que “no hi haurà ampliació de l’aeroport”. “Es pot dir més alt, però no més clar”, ha garantit.

Albiach ha recordat que l’aposta pels “macroprojectes” està recollida a un document “extrapressupostari” i que “l’única cosa que s’ha acordat és una comissió tècnica per debatre el model”. Precisament per això ha insistit que no hi ha “un sol euro” destinat a aquesta iniciativa.

Publicitat

A més, ha posat en valor la legislació europea que vetlla per la no afectació mediambiental de grans infraestructures i ha afegit que ja hi ha hagut resolucions que apunten que “l’ampliació no només és perillosa per la Ricarda, sinó també per l’increment d’emissions”. “Ens sentim protegides per una legislació que ja existeix”, ha dit.

Segons la líder dels comuns, aquesta “declaració d’intencions” d’ERC i el PSC només serveix per “guanyar temps”. A més, ha subratllat que “constata el fracàs del model del PSC, Foment del Treball i Aena, que és retornar a macroprojectes que ja no són útils”.

Els socialistes “han fet perdre un temps preciós”

Et pot interessar  Aragonès defensarà al Senat “i davant de tothom i a tot arreu” que la llei d’amnistia “és necessària”

Sobre la negociació dels comptes, Albiach ha lamentat que amb les seves dilacions els socialistes “han fet perdre un temps preciós” però ha celebrat que finalment s’hagin “afegit als fonaments” de l’acord dels comuns amb el Govern.

En ser preguntada sobre la possibilitat que Junts s’afegeixi a l’acord i voti a favor dels comptes Albiach ha remarcat que “el més impostant és el què i no el qui”. “Si Junts està disposat a acceptar l’acord d’ECP amb la Generalitat sobre l’increment a l’impost d’habitatges buits a fons voltors i grans especuladors no serem nosaltres qui digui que no”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut