Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Albiach fica cullerada amb els pressupostos: “No poden ser els mateixos” que els d’ERC i Junts

|

- Publicitat -

La presidenta d’En Comú Podem al Parlament de Catalunya, Jèssica Albiach, parla sobre el projecte dels pressupostos de 2023 i el futur de l’executiu català després que, la tarda d’ahir divendres, 14 d’octubre, mantingués una reunió privada amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Albiach fica cullerada amb els pressupostos i carrega contra el Govern català actual, ara format únicament per ERC, després de la sortida de Junts de la coalició, i, tot i que dona més marge a Aragonès, tampoc descarta la qüestió de confiança. Amb tot, la líder d’ECP conclou que “El Govern és dèbil i està aïllat”.

En una entrevista amb El Periódico, Albiach ha deixat clar el posicionament d’ECP, que a l’hemicicle del Parlament suma un total de 8 diputats, i diu ara que els pressupostos de l’any 2023 d’ERC “no poden ser els mateixos” que els que s’havien elaborat amb Junts, tot i que no ha dit per què. En aquest sentit, manifesta que “Junts s’ha emancipat d’ERC però ERC no s’acaba d’emancipar de Junts”, posició que, segons ella, queda demostrada amb la petició d’Aragonès a Junts perquè doni suport als pressupostos. Albiach ha donat “un temps de marge” al cap de l’executiu català, però també adverteix que “si van passant els mesos i és incapaç de tenir més suports parlamentaris entrarem en una altra fase”. En aquest sentit, i també respecte dels pressupostos, Albiach ha avisat que si Aragonès no aconsegueix el suport i ha de prorrogar-los, ERC “haurà de fer una reflexió”.

Publicitat

Després de la reunió mantinguda ahir, que no és l’única que el president té previst fer, Albiach va afirmar que Aragonès no està treballant per “teixir aliances estables”, i que això fa que des d’ECP s’hagin de plantejar el seu suport al Govern actual “debat a debat”. “El Govern és dèbil i està aïllat”, ha a afegit, tal com recull l’ACN. Fent balanç sobre l’any i mig de Govern, que fins ara era de coalició, Albiach lamenta que hi ha matèria que no ha avançat “com caldria” per part dels dos grups i, per això, es mostra ara escèptica amb el caràcter progressista d’ERC.

Et pot interessar  Aragonès diu que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

Malgrat tot, Albiach descarta, ara com ara, sotmetre Aragonès a una qüestió de confiança, però tampoc “tanca la porta” a aquesta opció. Tanmateix, la líder d’ECP ha volgut destacar l’argumentari del president per rebutjar la proposta, segons el qual de no superar-la tocava fer eleccions: “Va ser una constatació, novament, que té un Govern del 21% i no del 80%“.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut