Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Albiach fa oficial la seva candidatura per liderar els comuns el 12-M i estén la mà a Podem per concórrer plegats

Considera la proposta de finançament singular d'Aragonès arriba tard i que caldria un consens de partits

|

- Publicitat -

La coordinadora dels comuns, Jéssica Albiach, ha fet oficial aquest dimecres la seva candidatura a les primàries del partit per liderar la candidatura del 12-M. En un acte a Montcada i Reixac (Vallès Occidental) i acompanyada de l’exalcaldessa Laura Campos, Albiach ha estès la mà a la nova direcció de Podem Catalunya per concórrer plegats, deixant la pilota a la seva teulada: “Nosaltres tenim clar que l’adversari és a l’altre cantó de la pancarta, nosaltres hi estem oberts”, ha assegurat. D’altra banda, ha celebrat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, presenti una proposta de finançament singular per a Catalunya, però li retreu que és electoralista, que arriba tard i que hauria d’haver sorgit del consens de partits.

Albiach assegura que fa el pas amb la voluntat que els comuns formin part del Govern que surti de les eleccions del 12 de maig i “davant d’una ERC sense lideratge i que no se’n surt” i d’un PSC que “aposta per polítiques obsoletes i caduques”. “La presència dels comuns al Govern de la Generalitat és garantia de futur i modernitat”, ha dit.

Publicitat

Sobre una possible aliança amb Podem Catalunya, Albiach assegura que és la nova direcció d’aquesta formació qui s’haurà de pronunciar. “A través dels mitjans hem vist que estan disposats a arribar a acords amb diferents forces, jo tinc clar que l’adversari és a l’altre cantó de la pancarta, i nosaltres sempre estem oberts i amb mà estesa, han de prendre les seves decisions”, ha assenyalat.

Amb tot, ha recalcat que de cara a possibles aliances postelectorals sempre seran coherents amb els seus plantejaments en base al progressisme, i que seran exigents a l’hora de negociar.

Et pot interessar  VIDEO | Puigdemont llança un ultimàtum a Sánchez: o compleix amb Catalunya o es queda sense pressupostos

Un finançament singular

Albiach s’ha mostrat crítica amb els tempos escollits per Pere Aragonès a l’hora de presentar el plantejament de finançament singular per a Catalunya, que ha qualificat d’electoralista. Tot i celebrar que es posi sobre la taula, donat que fa 5 anys que està caducat, considera que és un aspecte suficientment trascendental com perquè l’hagi plantejat ERC en solitari.

“No pot ser una proposta d’un partit, calia una convocatòria de la taula de partits i entre tots plantejar una proposta”, ha retret. “Volem que estigui treballada amb les forces catalanistes del país, no ha de dependre de qui governi”, ha reblat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut