Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Albiach demana una moció de censura contra García Albiol per “higiene democràtica”

|

- Publicitat -

La presidenta d’En Comú Podem, Jèssica Albiach, ha demanat als partits de l’oposició de Badalona que promoguin una moció de censura contra l’alcalde Xavier Garcia Albiol. Després que el popular hagi aparegut als Papers de Pandora, Albiach ha reivindicat la creació “ràpida i urgent” d’un govern alternatiu “al servei de les majories”. “És una qüestió d’higiene democràtica”, ha asseverat la líder dels comuns, que ha assegurat que una moció de censura permetria a Badalona tenir un govern “democràtic, progressista i net”.

En una atenció a la premsa des de Mataró, Albiach ha dit que no s’ha sorprès de les darrers informacions sobre Albiol “perquè el PP és un partit tacat de corrupció fins a la medul·la”.
Les declaracions d’Albiach arriben després que Garcia Albiol hagi admès que va rebre un poder general d’una societat a Belice, un petit paradís fiscal de l’Amèrica central, oberta des d’Andorra.

Publicitat

Ha certificat així la informació que publica ‘El País’ en el marc de la investigació dels Papers de Pandora. En un comunicat, l’alcalde de Badalona ha explicat que el 2005 va acceptar que se li atorgués el poder de la companyia, que havia d’emprendre projectes empresarials. Segons Garcia Albiol, el projecte “va quedar sense recorregut” i ha defensat que no se’n va beneficiar. “Soc una persona seriosa i honrada”, ha recalcat.

Amb l’actual nombre de regidors, caldria un pacte entre almenys tres forces polítiques perquè la moció prosperés. L’opció que és matemàticament possible, però que difícilment es pot fer realitat, és que el PSC, que és qui té més regidors (6), es posi a favor de la moció i convenci la plataforma ciutadana Guanyem Badalona En Comú (4) i En Comú Podem (2). En aquest cas, necessitaria també l’abstenció o el vot a favor de la moció d’ERC i Junts.

Et pot interessar  Albiach: "Si és per nosaltres, Junts estarà fora del Govern; va contra el model que defensem"

A més a més cal recordar que García Albiol va tornar al poder perquè el socialista Álex Pastor va dimitir per saltar-se el confinament en estat d’embriaguesa i que els socialistes van deixar Dolors Sabater sola en el pacte per firmar el repartiment de l’alcaldia com afirma el País.

En aquest escenari, Jéssica Albiach, sembla haver fet una declaració per mostrar la seva oposició al PP, més que una proposta real per treure l’alcaldia a Albiol, ja que és força improbable que amb la situació existent totes les forces polítiques a l’oposició puguin posar-se d’acord.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut