Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Albiach demana subtilment l’ajuda d’ERC per governar Catalunya

|

- Publicitat -

La candidata dels comuns a la Presidència de la Generalitat, Jéssica Albiach, ha sostingut que un pacte entre comuns i el PSC no sumaria la força suficient per formar govern un a Catalunya després de les eleccions previstes per al 14F: “Necessitem altres actors”.

En una entrevista a ‘eldiario.es’ que ha recollit aquest diumenge Europa Press, ha qualificat d’evident que el PSC obtindrà més escons que els comuns, però ha defensat que la clau està en “qui és capaç de construir majories àmplies”.

Publicitat

Quan li han preguntat si l’entrada dels comuns al Govern seria un requisit per donar suport a una investidura, ha dit que tot i que volen governar no participaran en qualsevol Govern i no pactaran ni “amb la dreta espanyolista” ni amb la catalana.

També ha criticat la candidatura del ministre de Sanitat, Salvador Illa: “Seria una bona notícia per al país que tinguéssim un ministre de Sanitat a temps complet i no un ministre candidat”.

Quant als polítics independentistes a la presó, Albiach ha posat en dubte que el PSOE estigui “agilitant els tràmits com podria”, i sobre la taula de diàleg ha opinat que està paralitzada perquè hi ha una part substancial del Govern que no hi creu, en les seves paraules.

Et pot interessar  Borràs demana que s'aclareixin les responsabilitats d'Illa per la seva "presumpta mala gestió" durant la pandèmia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut