Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Albiach demana que les negociacions per a la investidura no siguin una “competició” entre ERC i Junts

La presidenta del grup parlamentari dels comuns ha trobat el discurs d'Aragonès "decebedor"

|

- Publicitat -

La presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha demanat que les negociacions per a la investidura espanyola no siguin una “competició” entre ERC i Junts. D’aquesta manera ha replicat el discurs inicial del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que en el debat de política general ha demanat al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que en la pròxima legislatura es fixin les condicions d’un referèndum. Albiach ha defensat que cal seguir treballant “amb prudència i discreció”. “L’interès nacional hauria d’estar per sobre dels interessos de partit”, ha dit en roda de prema. A més, en relació implícita a l’amnistia, la líder dels comuns ha afirmat que “és important no donar les coses per fetes”.

Albiach ha trobat a faltar un president de la Generalitat més humil i ha lamentat el “triomfalisme i autocomplaença” del cap de l’executiu català. Així mateix, ha criticat que presenti plans que després no s’acaben de concretar. “Si fos un debat d’investidura seria interessant però sent un debat de política general a un any escaig de convocar eleccions, és del tot decebedor”, ha conclòs.

Publicitat

Els comuns ja van avisar que Aragonès tenia tres oportunitats de demostrar si té sentit acabar la legislatura, i Albiach ha avisat que està desaprofitant el debat de política general. “Si vol comptar amb En Comú Podem ha de deixar enrere la gesticulació i la poca ambició del Govern”, ha afegit.

Et pot interessar  La JEC considera propaganda electoral la proposta de finançament singular d'Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut