Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Albiach critica “l’electoralisme” de JxCat per “bloquejar” la taula de diàleg

|

- Publicitat -

La presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, acusa JxCat de “bloquejar” les negociacions de la taula del diàleg i, fins i tot, que es reuneixi aquest espai. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Albich ha lamentat que el vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, vinculi la taula de diàleg amb els pressupostos. “El que no pot fer ERC és deixar en mans de JxCat la taula de diàleg ni els pressupostos”, ha afegit Albiach. Pel que fa a la gestió de la pandèmia, ha tornat a criticar les “ordres contradictòries” del Govern tot assegurant que no es pot demanar als ciutadans que es quedin a casa perquè els turistes “campin al seu aire”.

Albiach ha afirmat que JxCat està fent un ús electoralista de la taula del diàleg i ha posat d’exemples que han votat al Parlament en contra d’aquest espai i que el mateix Carles Puigdemont ha dit que no la compartia perquè no confia en els fruits que pugui donar.

Publicitat

La presidenta de CatECP ha admès que la posició del Tribunal Suprem sobre el règim penitenciari dels independentistes presos “no posa fàcil el diàleg” i ho ha considerat un “retrocés”. Davant d’aquesta situació, ha apostat per treballar alhora les tres vies perquè els polítics puguin sortir de presó: amnistia, indult i reforma del codi penal. I és que, per a Albiach, les tres vies són complementàries.

Després de la polèmica amb el president de la Generalitat, Quim Torra, Albiach ha insistit en denunciar “doble vara de mesurar” en els missatges dirigits a la població i els dirigits al turisme. I és que, segons Albiach, és “contradictori” que es demanin sacrificis als ciutadans però alhora es convidi els turistes a venir al país.

Et pot interessar  Aragonès colla els comuns pels pressupostos: "Vostès trien si avancem o si retrocedim"

“Estem demanant un esforç enorme i estem veient que no s’aplica a tothom per igual. Demano que hi hagi coherència en les decisions i que es treballi de la mà dels ajuntaments”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut