Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Albiach busca la guerra entre Junts i ERC demanant a Aragonès la dimissió de Borràs

|

- Publicitat -

La coordinadora general de Catalunya en Comú, Jéssica Albiach, ha instat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a demanar la dimissió de la presidenta del Parlament, Laura Borràs. “Com a màxim representant del nostre país hauria de ser el primer interessat en mantenir la dignitat i el prestigi de les institucions” ha afegit en el seu discurs en el marc del Consell Nacional del partit a Mollet del Vallès. També ha lamentat que la política catalana es podria estalviar aquest “escàndol” ja que, segons ha apuntat, “tothom sabia que aquest escenari arribaria”. D’altra banda, Albiach ha defensat que augmentar la despesa militar en el context actual és una “irresponsabilitat”.

“El reglament del Parlament és clar. Se l’ha de suspendre. Borràs ha de deixar el seu càrrec. Ras i curt”, ha afirmat després que la presidenta de la cambra catalana hagi quedat a un pas de l’obertura de judici oral per un presumpte cas de fraccionament de contractes quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Publicitat

Albiach ha recordat que ERC i la CUP li van donar els seus vots perquè Borràs fos escollida presidenta del Parlament. I ha afegit que de res serveix ara que diguin que s’ha de complir el reglament. “Tothom sabia què anava a passar, que li obririen judici oral per presumpte cas de corrupció. Ens podríem haver estalviat aquest escàndol i aquest desprestigi de les institucions”, ha afirmat.

I, en aquest context, la presidenta dels comuns ha afegit que les institucions no són de Borràs sinó de tots els catalans i catalanes. Unes institucions que, com ha apuntat, “van costar molt de restablir i mantenir com perquè ara algú pensi que està per damunt de tot i que pot fer el que li doni la gana”.

Et pot interessar  Albiach: "Si és per nosaltres, Junts estarà fora del Govern; va contra el model que defensem"

Contra l’increment de la despesa militar

Després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi avançat que l’Estat augmentarà progressivament la despesa militar per arribar al 2% del PIB el 2029, Albiach ha volgut deixar clar que el seu partit, soci del govern, hi està en contra. “En aquest context de patiment de les famílies que no arriben a final de mes i els preus disparats, augmentar la despesa militar és una irresponsabilitat. És posar els interessos dels Estats Units per davant dels interessos dels catalans”, ha dit.

I ha demanat al president Sánchez que, en comptes d’incrementar aquesta partida, treballi amb la resta de presidents per “desplegar un model de seguretat autònom per Europa”.

Finalment, Albiach ha celebrat que “la veritat hagi guanyat una vegada més” i s’hagi arxivat una nova querella contra l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. “Per molta guerra bruta, hem vingut a guanyar i no ens aturaran”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut