Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Albiach alerta que si es prorroguen els pressupostos s’entrarà en un “altre escenari”

|

- Publicitat -

La presidenta d’En Comú Podem, Jéssica Albiach, ha alertat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, que si s’acaben prorrogant els pressupostos s’entrarà en un “altre escenari”. En declaracions a ‘TV3’, Albiach ha dit que s’han de deixar passar “unes setmanes” per veure si el Govern assumeix que està en minoria absoluta i negocia. Segons ha afegit, una pròrroga seria una “irresponsabilitat” perquè “es perdrien” 3.000 MEUR tot que el Govern assegura que hi ha mecanismes per incloure aquests recursos en una pròrroga. Albiach no entendria que Junts “determinés” els nous comptes i ha insistit que no els hi valen els pressupostos de l’exconseller Jaume Giró ni un “refregit”.

Albiach ha considerat “previsible” que el Govern es quedés sol ahir dimecres al Parlament. I és que, segons la líder dels comuns a la cambra catalana, és important que el Govern assumeixi que està en minoria i “estengui la mà!”.

Publicitat

En la reunió que va tenir amb Aragonès divendres passat, Albiach li va traslladar que no entén per què el Govern ja parla d’una prorroga pressupostària i demani suport a Junts. “ERC ha de demostrar si té alguna cosa més a oferir que quan tenia una coalició amb Junts”, ha insistit.

En aquest sentit, En Comú Podem proposa augmentar els impostos per a les persones que cobren més de 175.000 euros l’any. Segons els seus càlculs, afectaria unes 20.000 persones a Catalunya i comportaria uns ingressos de 100 MEUR.

Albiach també ha explicat que va sortir “preocupada” de la reunió amb Aragonès perquè el president de la Generalitat ha descartat un “bloc estable de legislatura”. Tot i així, ha assegurat que “no té al cap cap tripartit” i ha afegit que el PSC “ha de demostrar que és un partit de fiar”.

Et pot interessar  Albiach assegura que els comuns volen "aliances progressistes" per "fer polítiques progressistes"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut