Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024
Edició 2124

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 19 de maig del 2024

Albiach assegura que no investirà Illa amb els vots de Comuns Sumar i el PP com va passar a Barcelona

|

- Publicitat -

La candidata de Comuns Sumar a les eleccions del 12-M, Jéssica Albiach, ha assegurat aquest dilluns que els comuns no investiran Salvador Illa amb els vots del PP, com sí que van fer a l’Ajuntament de Barcelona per tal d’impedir un govern independentista format per Trias per Barcelona (Junts) i ERC. Durant un col·loqui organitzat per ‘El Periódico’, Albiach ha insistit a defensar un tripartit “d’esquerres” amb ERC i el PSC, malgrat el distanciament d’aquest de les polítiques socials i de la lluita contra l’emergència climàtica.

La candidata ha admès que veu difícil un acord PSC-ERC a Catalunya, però ha recordat que han pactat “al govern de l’Estat, a les diputacions i a nivell municipal”. També a Barcelona, on ha augurat que després de les eleccions al Parlament d’aquest diumenge. “És un secret a crits que hi ha un pacte”, ha dit.A ulls d’Albiach, aquest tripartit és “l’única formula que suma”. Tanmateix, però, ha advertit que no avalaran que es faci el complex d’oci que volen els socialistes, el Hard Rock, que precisament ha dinamitat la legislatura.

Publicitat

En canvi, ha considerat “absolutament descartada” la possibilitat que es reprodueixi a la Generalitat el que va passar a l’Ajuntament de Barcelona, on el socialista Jaume Collboni va ser investit alcalde amb el vot dels comuns i del PP. “Alejandro Fernández i jo no cabem en un mateix acord i això no passarà”, ha indicat. Alhora, ha reclamat que “ningú cometi la irresponsabilitat” de provocar una repetició electoral després del 12 de maig.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut