Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Albiach assegura que Aragonès ha convocat eleccions “quan li ha vingut bé”

La líder dels comuns lamenta la "decisió unilateral" del PSOE de renunciar als pressupostos estatals del 2024

|

- Publicitat -

La líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, ha assegurat que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha convocat les eleccions “quan li ha vingut bé”. I ha afegit que, en les negociacions, mai li va traslladar que avançaria eleccions si no hi havia acord de pressupostos. En una entrevista a Ser Catalunya, Albiach ha qualificat “d’exercici d’absoluta irresponsabilitat” que el Govern hagi portat els comptes per al 2024 al Parlament sense els suports necessaris. D’altra banda, ha dit que li costa entendre la “decisió unilateral” del PSOE de renunciar als pressupostos estatals del 2024. “Illa no només ha deixat Catalunya sense pressupostos sinó que ha acabat arrossegant els pressupostos de l’Estat”, ha lamentat.

Albiach considera que la legislatura ja estava esgotada i que, de fet, Aragonès podria haver convocat eleccions anticipades fa un any i mig quan Junts va marxar del Govern. La líder dels comuns ha subratllat que a finals de gener el president de la Generalitat va fer canvis al seu executiu per situar Sergi Sabrià com a viceconseller. “En el seu moment ja vam dir que s’estava muntant el comitè de campanya. Més clar no ha pogut ser. Un més i mig després ha convocat les eleccions”, ha afegit.

Publicitat

Pel que fa als pressupostos de la Generalitat, Albiach ha retret a Aragonès que “centrifugui responsabilitats” als altres. En aquest sentit, ha defensat que si hi ha hagut pressupostos en els últims anys a Catalunya és perquè els comuns hi ha votat a favor. “De responsabilitat n’hem demostrat”, ha dit tot apuntant que l’obligació del president de la Generalitat era “teixir majories”.

Et pot interessar  PSC (39-40) guanyaria els comicis del 12-M per davant de Junts (33-36) i ERC (24-27), segons l'enquesta d''El Nacional'

Albiach s’ha mostrat crítica amb la decisió del PSOE de no presentar els pressupostos de l’Estat per al 2024 després de l’avançament electoral a Catalunya. No entén, segons ha dit, que el PSOE faci “vaga de braços caiguts” quan “l’obligació és intentar-ho fins a l’últim minut”. I, en aquests sentit, ha defensat que “els pressupostos no poden estar supeditats a cites electorals”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut