Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Albiach admet que el seu objectiu és fer fora JxCat i avisa Aragonès de la seva “incompatibilitat”

|

- Publicitat -

La presidenta de Catalunya en Comú-Podem, Jéssica Albiach, ha avisat el líder d’ERC, Pere Aragonès, que el seu partit “és incompatible” amb JxCat després de la proposta del republicà d’un govern format per JxCat, PDeCAT, CUP, comuns i ERC. “Ho ha dit cent vegades i cent vegades li direm el mateix: nosaltres som inversament proporcionals a JxCat. Som els del diàleg i ells, els de la confrontació”, ha dit. Ha subratllat que Aragonès sap que això no passarà, i per això li ha demanat que no els faci perdre el temps amb propostes que no arribaran enlloc, ja que els comuns el que volen, de fet, és “fer fora” JxCat. Pel que fa al procés de vacunació, Albiach ha lamentat que les dades han posat de manifest una “sorpresa desagradable i preocupant”.

Sobre la proposta d’Aragonès, ha defensat que la seva formació vol governar per a les majories i enfortir els serveis públics mentre que des de JxCat “no volen ni redistribuir riquesa”. Albiach ha insistit que la seva formació i JxCat són “incompatibles i contradictòries” en un mateix govern, i ha insistit que un dels objectius amb els quals es presenta el seu partit és que no formin part d’aquest govern. A més, ha considerat que repetir la fórmula de JxCat i ERC “és un desastre” per Catalunya, el que a parer seu s’està veient en la gestió de la pandèmia a Catalunya.

Publicitat

Pel que fa a un eventual acord amb la CUP, Albiach ha remarcat que el que volen és un govern progressista per donar sortida d’esquerres a la crisi. A més, ha dit estar convençuda que amb aquest partit poden arribar “a alguns acords”. Malgrat tot ha assenyalat que la CUP “no està ni per la taula del diàleg ni per la negociació” per trobar sortida política a un conflicte de base política.

Pel que fa al PSC, ha dit que des del seu partit estan veient en els darrers dies com des del PSC volen un govern de coalició amb En Comú Podem, el que posa de manifest que el canvi a Catalunya passa per la seva “presència” al Govern. Per al partit això implica “reconèixer en públic i en privat” que la formació proposa solucions. “Veiem que des d’una banda i des de l’altra ens estan, per dir-ho col·loquial, tirant els trastos”, ha afegit.

Et pot interessar  Albiach qualifica el decret del Govern per combatre la sequera de "presa de pèl" a la ciutadania

Vacunació: “manca de planificació”

Albiach ha destacat que el Govern no estava preparat per administrar aquestes vacunes i que ha mancant “planificació i organització”. La líder dels comuns ha criticat que si bé el Govern havia estat reclamant al govern espanyol més dosis de vacunes, ara s’ha vist com hi ha 60.000 dosis i només un 13% de la població s’ha vacunat. Per a ella, aquestes dades “són incomprensibles” i s’hi suma una realitat “pitjor”: que el Govern ha “tornat a centrifugar” responsabilitats.

Ha retret al Govern haver argumentat problemes logístics, així com també la manca de personal sanitari, quan a la crida del Departament de Salut de comptar amb 500 infermeres per a fer jornades extres s’hi han presentat un total de 3.000. Albiach ha lamentat també que el Govern apunti a la tardança dels consentiments, un document que, per a ella, no calia activar juntament amb la vacuna sinó que es podia haver gestionat amb setmanes i fins i tot mesos d’antelació. “Li demanem al Govern que deixi d’improvisar”, ha dit.

Sobre el moment en el qual el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha d’abandonar la cartera per a integrar-se a la campanya de les eleccions, ha dit que això li correspon decidir-ho al Ministeri i al PSC, però que en aquests moments cal un ministre que estigui 24 hores, set dies a la setmana i bolcat al 100% en lluitar contra la pandèmia. “Considerem que en moments així no podem estar pensant en interessos electoralistes sinó en com fer front a aquesta pandèmia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut