Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Albert Rodríguez exigeix a Batet que li retorni l’escó al Congreso, després de complir la inhabilitació que se li va imposar

|

- Publicitat -
El  diputat d’Unides Podem inhabilitat arran d’una persecució política, Alberto Rodríguez, ha demanat a la presidenta del Congreso, Meritxell Batet, que li retorni l’escó després d’haver complert la pena d’inhabilitació. De manera, que no hi ha justificació legal, perquè no pugui ser diputat.
En un escrit de dues pàgines, Rodríguez argumenta que la seva pena d’inhabilitació d’un mes i quinze dies va quedar extingida el 5 de desembre. “Tenint això present, així com la inexistència de norma legal o constitucional alguna que a vostè l’habiliti per privar-me del meu càrrec de diputat electe, li sol·licito que, sense demores, em restitueixi en el mateix perquè no existeix ja pena pendent de complir”, diu la carta. Batet, que va ser força diligent en el procés d’inhabilitació, de moment no hi ha evidències que hagi respost a la petició.

Rodríguez explica que el Tribunal Supremo li va notificar el 23 de desembre que la condemna havia finalitzat el 5 de desembre. L’exdiputat remarca que la pena va ser imposada “injustament”. Concretament, el van condemnar a un mes i 15 dies de presó per un delicte d’atemptat contra agent de l’autoritat i inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu, condemna que va acordar substituir per una multa de 540 euros.

Al final de la missiva, el polític d’Unides Podem desitja a Batet que es recuperi de la covid-19 després que la presidenta donés positiu aquesta setmana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut