Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Albert Donaire evidencia la negligència dels Mossos davant la persecució d’independentistes

El mosso independentista denuncia la manca de protecció davant la seva persecució per part d’ultres espanyols: “Estem desprotegits de la nostra intimitat, mentre els que cometen faltes surten indemnes”

Redacció 24/03/2021

El mosso independentista i perseguit per sectors feixistes de policies espanyols i altres mossos, Albert Donaire, ha tornat a evidenciar el poc esforç d’assumptes interns dels Mossos d’Esquadra per ajudar-lo a finalitzar amb la seva persecució. En un extens fil a Twitter, Donaire ha explicat que va denunciar que una usuària que l’assetja a les xarxes publicava informació facilitada directament per altres agents de Mossos, on li indicaven, per exemple, que ell va ser aturat en un control. Una vulneració de la intimitat de Donaire flagrant, que ell mateix va denunciar, i que òbviament està prohibit per “secret professional”.

Després de la denúncia i de la seva declaració, la notificació de la Direcció General de la Policia l’ha informat que no hi ha prou proves. “Quina confiança es pot tenir en aquest sistema que no depura responsabilitat d’agents que han incomplert el secret professional, facilitant dades privades a una ciutadana, mentre obren expedients a agents independentistes per opinar lliurement?”, ha etzibat Donaire, criticant que “estem completament desprotegits de la nostra intimitat, mentre els que cometen faltes amb un uniforme posat surten indemnes d’aquestes”.