Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Albares, optimista amb la petició d’oficialitat del català a la UE: “Va molt bé”

El ministre d'Exteriors assegura que tots els estats "estan mostrant comprensió quan no simpatia per la proposta" de fer oficial el català a la UE

|

- Publicitat -

Actualització sobre la petició perquè la llengua catalana esdevingui un idioma oficial dins la Unió Europea. Després que el primer debat sobre aquesta qüestió es tanqués sense un acord i amb diversos països demanant informes sobre les conseqüències jurídiques i econòmiques d’aprovar la mesura, es va acordar continuar el debat sobre l’oficialitat del català el pròxim 24 d’octubre. Ara, el ministre d’Exteriors en funcions, José Manuel Albares, assegura que la petició d’oficialitat del català a la UE “va molt bé” i que els diferents estats que conformen la UE mostren “comprensió” per la proposta.

En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Albares ha donat ales a la proposta assegurant que està “progressant”. “No estem escatimant esforços, tot i que caldrà veure com va el dia 24 d’octubre”, ha dit, en referència a la pròxima reunió que els ministres d’Afers Europeus celebraran a Luxemburg per decidir sobre la petició.

Publicitat

El ministre ha apuntat que està en contacte amb tots els estats membre per a una decisió que necessita unanimitat i que “tots estan mostrant comprensió quan no simpatia per la proposta”, però que encara han de continuar treballant per “integrar tots els comentaris” perquè els 27 “se sentin còmodes amb la proposta”. “El que va quedar clar el 19 de setembre és que ningú rebutja la proposta espanyola“, ha insistit.

Et pot interessar  La Delegació del Govern a Brussel·les reivindica l'oficialitat del català a la UE en la celebració de Sant Jordi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut