Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Albares diu que el govern espanyol ja “ha complert” amb el català a la UE

Insinua que en la pròxima reunió del Consell d’Afers Generals, prevista pel 15 de novembre, tampoc hi haurà, necessàriament, una votació sobre l’oficialitat de català

|

- Publicitat -

El ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, ha defensat que el govern espanyol ja “ha complert” amb l’acord amb Junts portant la petició d’oficialitat del català a la Unió Europea, tot i que cap dels dos debats celebrats per a abordar la petició hagi conclòs amb una resposta clara dels estats membres sobre aquesta qüestió. Albares s’excusa en el fet que “el temps europeu és diferent al temps nacional” per a justificar que la Moncloa va acudir a la reunió sobre l’oficialitat del català sense haver fet els deures pertinents.

Així, Albares ha atraçat l’aprovació de l’oficialitat del català a un moment indefinit, al·legant que ara caldrà veure “quan es tarda en què el compromís complert pel govern espanyol es materialitzi”. “Estem avançant molt i molt ràpid”, ha insistit, tot i que ha advertit que alguns dels informes que s’han encarregat per analitzar la qüestió poden trigar “entre 2 i 3 mesos”. En aquest sentit, Albares ha insinuat que en la pròxima reunió del Consell d’Afers Generals, prevista pel 15 de novembre, tampoc hi haurà, necessàriament, una votació sobre l’oficialitat de català, basc i gallec. “S’han demanat uns informes d’impacte material i pressupostari i no té sentit votar un informe si no s’han analitzat els informes”, ha apuntat.

Publicitat

El ministre també ha dit que “cal donar un temps prudencial” als estats membres perquè puguin analitzar la proposta adaptada que el govern espanyol té previst circular properament amb els detalls “únics” del cas. “L’important no és la velocitat -i estem seguint una velocitat inusual- l’important és aconseguir l’objectiu”, ha dit Albares, que ha defensat que té el “consens” del 27 de seguir treballant en l’oficialitat.

Et pot interessar  La Delegació del Govern a Brussel·les reivindica l'oficialitat del català a la UE en la celebració de Sant Jordi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut