Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2114

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

Albares defensarà l’entrada de Palestina com a membre de ple dret de la ONU

El ministre afirma que ell i Pedro Sánchez estan treballant en aquesta direcció i busquen un reconeixement "coordinat" de Palestina com a estat

|

- Publicitat -

El ministre d’Exteriors espanyol, José Manuel Albares, ha insistit aquest dilluns que la solució del conflicte entre Israel i Palestina passa pel reconeixement d’ambdues regions com a estats independents. En aquesta línia, ha avançat que aquest dijous participarà en la sessió del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, i donarà suport a l’entrada de Palestina com a membre de ple dret. “Portem mesos treballant per la pau, l’estabilitat i la seguretat a Orient Mitjà”, ha dit en una entrevista a TVE, i “espero que tots ens posem d’acord en la necessitat d’un alto el foc permanent” i que cal “mirar a llarg termini” i “implementar els dos estats” amb el “reconeixement d’un estat palestí” que ha de ser “viable”, perquè “és el millor per a la seguretat i l’estabilitat del poble d’Israel”.

Segons Albares, en aquests moments tant el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, com ell mateix, estan treballant en aquesta direcció i busquen un reconeixement “coordinat” de Palestina com a estat, perquè “la situació és greu i cal adoptar aquesta decisió a curt termini”. “L’esperança de l’Estat palestí està íntimament vinculada a la seguretat d’Israel”, i “si volem pau, seguretat i prosperitat, això passa per implementar la solució dels dos estats”.

Publicitat

Albares ha afirmat que el seu executiu ja ha adoptat decisions com la prohibició de noves exportacions d’armes a Israel, ha triplicat la cooperació amb Palestina i ha incrementat en 35 milions d’euros el finançament d’UNRWA, que fa una tasca “indispensable” per a la població palestina. “Estem adoptant moltes decisions i fem tot el que està al nostre abast per aturar aquesta violència”, ha afirmat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut