Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Alay discrepa amb com TV3 va informar sobre la desfeta de la “trama russa del procés”, perquè van mencionar molt tímidament el seu nom

El cap de l’Oficina de Puigdemont ha donat a entendre que s’han esmerçat més esforços en difamar-lo, que en restituir el seu nom

Redacció 03/12/2021

El cap de l’Oficina de Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay, ha mostrat les seves discrepàncies sobre com s’ha comunicat la desfeta de la presumpta trama russa del procés.

En una piulada Alay ha lamentat que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, quan es va publicar la presumpta vinculació entre els polítics independentistes i el Kremlin, van apuntar-lo com a “artífex de la connexió russa seguint el New York Times i el seu Pulitzer de broma”.

No obstant això, ha estat crític amb el fet que “quan ahir es comença a desfer tot, ni tan sols van esmentar el meu nom”. Per tant, ha mostrat que li hauria agradat que se l’hagués anomenat quan explicaven que la presumpta vinculació va ser un muntatge per desacreditar internacionalment els polítics independentistes.

Posteriorment, fent una major recerca Alay ha explicat que només el van mencionar una vegada al Telenotícies Migdia. Així, dona a entendre el seu recel perquè el van acusar assenyalant-lo, però que a l’hora de rectificar la informació, no s’han esforçat d’igual forma en desfer el malentès.