Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Alacant reuneix els dirigents dels països euromediterranis a la EU-MED9

|

- Publicitat -

Alacant acull aquest divendres, 9 de desembre, la IX Cimera Euromediterrània EU-MED9, la qual comptarà amb la presència dels màxims dirigents de la Unió Europea, Úrsula von der Leyen i Charles Michel, així com dels nou països mediterranis del sud d’Europa (Espanya, Portugal, França, Itàlia, Malta, Xipre, Grècia, Eslovènia i Croàcia).

La trobada servirà per discutir i debatre qüestions diverses, com ara el topall al preu del gas, trobar solucions als problemes de subministrament energètic, avançar en les mesures d’estalvi. També està previst que els presidents de Portugal, França i Espanya es reuneixin per segellar l’acord per la creació de la canonada submarina que transportarà hidrogen verd entre Barcelona i Marsella.

Publicitat

La cimera es desenvoluparà, doncs, en tres escenaris: el primer, a les instal·lacions d’El Equipo, on es trobaran Costa, Macron i Sánchez. El segon, a la Casa Mediterráneo (l’antiga estació Múrcia), on tindrà lloc un dinar. Finalment, els debats i propostes de la cimera tindran lloc a la Ciutat de la Llum.

La cimera euromediterrània se celebra finalment a Alacant després de mesos de retard, ja que s’havia de celebrar el passat 30 de setembre, però va haver-se de posposar pel positiu en covid-19 del cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez.

Et pot interessar  Barcelona es prepara pel Sant Jordi: enguany es recuperarà la totalitat de la Rambla amb un nou repartiment "mes esponjat"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut