Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Així va reaccionar Marchena en saber que s’eliminava el delicte de sedició: “Com és possible?”

|

- Publicitat -

L’eliminació del delicte de sedició del Codi Penal espanyol, tot i que ja feia setmanes que es debatia perquè Pedro Sánchez va obrir-ne la porta, va sorprendre moltes persones de l’àmbit judicial. Una d’aquestes persones que no s’esperava la reforma va ser el magistrat Manuel Marchena, el president del tribunal que va encarregar-se de jutjar injustament els líders independentistes en el judici del Procés.

El periodista i escriptor Ernesto Ekaizer ha relatat a RAC1 les primeres reaccions de Marchena en conèixer la notícia. A diferència d’alguns sectors de l’independentisme, que no la celebren pas, ell va viure-ho com una veritable tragèdia: “Com és possible?”, es preguntava Marchena, tot afegint que la reforma suposa “eliminar el concepte que té la sentència del 2019, on hi ha un concurs medial entre sedició i malversació, pel qual les penes van ser les que es van posar. I que ara, de facto, quan desapareix la sedició es posa fi a la malversació”.

Publicitat

Ekaizer també ha relatat com Marchena va viure la situació els dies previs a la reforma: “Quan veus el que va passar divendres després de conèixer la reforma del Codi Penal, et poses les mans al cap. Quan es va saber que la coalició entre socialistes i Unides Podem anava a presentar una proposició de llei per derogar el delicte de sedició, van saltar les alarmes a Madrid. Els mitjans judicials i de la dreta van començar a pressionar. Però que és això? Volen posar fi a la sentència del procés d’octubre del 2019!“, relata que va dir el magistrat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut