Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Així són les clavegueres de l’Estat: El president de l’Audiència Nacional aconsellava un dels investigats del PP per l’operació Kitchen

|

- Publicitat -

Les clavegueres de l’Estat tornen a ser notícia. Segons revela la SER, el president de l’Audiència Nacional aconsellava al número 2 d’Interior del PP en plena investigació de l’operació Kitchen. El mitjà ha pogut accedir a una escandalosa conversa de Whatsapp entre el president de l’Audiència, José Ramón Navarro, i l’exsecretari d’Estat de Seguretat, Francisco Martínez, incorporats al sumari.

Martínez, que acabaria imputat per l’AN precisament per l’operació Kitchen, li demanava informació a Navarro sobre el transcurs de la investigació secreta, així com la posició de la Fiscalia o l’actitud del jutge que portava el cas. Als missatges també pregunta per la possibilitat que acabi imputat i reclama una interlocutòria judicial secreta per a preparar la seva defensa així com conèixer el contingut de la declaració reservada d’un comissari involucrat en la causa.

Publicitat

José Ramón Navarro en cap moment es planta davant aquestes peticions, tanmateix, ara diu a la SER que es va limitar a donar-li “llargues” a una persona “desvalguda”. “Ja t’explicaré quan ho sàpiga”, “me n’assabento i et dic” o “tranquil·litat” són només alguns dels missatges que el posen en una compromesa posició. Igualment, a la conversa Martínez agraeix a José Ramón Navarro els seus esforços.

El president de l’Audiència Nacional fins i tot va convidar a casa seva a sopar a Martínez la primavera de 2019, quan es va fer públic que el llavors líder del PP, Pablo Casado anava a prescindir d’ell i de la resta de possibles implicats en la Kitchen, a l’hora de configurar les llistes d’aquelles eleccions. En un encreuament de whatsapps, José Ramón Navarro i Martínez van discutir sobre qui anava a portar el vi Vega Sicília per a aquell sopar.

La Fiscalia Anticorrupció demana 15 anys de presó a Francisco Martínez per malversació, encobriment i delictes contra la intimitat per l’espionatge il·lícit a l’extresorer del PP, Luis Bárcenas. De fet, li demana la mateixa pena que a l’exministre d’Interior Jorge Fernández Díaz.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut