Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

Així quedaria el repartiment de les conselleries després de l’acord de Govern entre Junts i ERC

Fonts properes a les negociacions asseguren que Salut i Economia passarien a Junts mentre que ERC es quedaria amb Educació i Interior

Redacció 17/05/2021
Salutació entre Pere Aragonès i Jordi Sànchez en un acte posterior a les eleccions i en plenes negociacions.

Després de la confirmació de l’acord de Govern Junts-ERC que semblava que no arribaria mai, el dubte segueix sent com quedarà el repartiment de les conselleries del nou executiu, però ja hi ha diverses filtracions que esclareixen alguns dubtes.

Segons han informat a La Vanguardia fonts pròximes a les negociacions, hi hauria força canvis en el repartiment. D’una banda, Junts mantindria Territori i Sostenibilitat, i del departament d’Universitats se’n separaria la part d’Empresa, que quedaria pels republicans. El gran canvia seria a la vicepresidència i Economia, que passaria a ser de la formació de Borràs, així com Justícia i Afers Socials, fins ara gestionats per ERC. A més, La Vanguardia especula amb la possibilitat que la conselleria de Vicepresidència i Economia passi a mans d’Elsa Artadi.

D’altra banda, ERC es quedaria amb Educació, i passarien a gestionar les actuals conselleries de Junts, és a dir Cultura, Interior i Empresa, a part d’encetar un nou departament: Feminismes.