Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Així ha estat l’assemblea general de l’Organització de Nacions i Pobles No-representats celebrada a Barcelona

L'ANC ha exercit d'amfitriona de l'esdeveniment, el qual ha reunit un centenar de participants

|

- Publicitat -

L’Organització de Nacions i Pobles No-representats (UNPO, per les sigles en anglès) va celebrar el passat dijous, 20 d’abril, la seva assemblea general ordinària, i va fer-ho a la ciutat de Barcelona, amb l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) exercint d’amfitriona de l’esdeveniment. L’acte, celebrat a la sala principal de la Casa Convalescència, al conjunt arquitectònic de l’Hospital de Sant Pau, va reunir un centenar de participants, i va deixar reflexions importants sobre les problemàtiques que enfronten les nacions i els pobles no representats. En aquesta línia, la presidenta de l’ANC, Dolors Feliu, va subratllar que “les minories s’han de mantenir unides i mostrar solidaritat entre elles”.

L’ANC va dur a terme una taula rodona sobre independència i autodeterminació, moderat pel doctor en Ciències, Física i Història Contemporània Josep Alay. L’acte va comptar amb ponents de màxima categoria: el president del Congrés Mundial Uigur, Dolkun Isa; l’exministra d’Afers Exteriors de Somalilàndia i presidenta de l’UNPO, Edna Adan Ismail; la presidenta del Congrés Mundial Sindhi i vicepresidenta de l’UNPO, Rubina Greenwood, i Taimoor Aliassi, membre del Kurdistan Human Rights Association – Geneva.

Publicitat

“Cada nació té les seves particularitats, però els problemes en joc són els mateixos. És una qüestió de democràcia, drets humans, justícia i llibertat“, va expressar Dolors Feliu durant la taula rodona.

“Un país només pot néixer una vegada. El meu país va ser el 12è estat independent africà, però els actuals 42 països africans, molts dels quals encara estaven sota domini colonial quan vam esdevenir independents, ara no ens reconeixen […] Somàlia, que ha estat la causa de la nostra destrucció, ha rebut l’autoritat per representar-nos. Ens preguntem a quin altre lloc del món s’ha donat a l’agressor l’autoritat per representar la seva víctima”, lamentava, per la seva banda, l’exministra Adan.

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell manté l'acte amb Aliança Catalana malgrat la prohibició del Secretariat Nacional

A la vegada, a l’esdeveniment també hi eren presents el director de l’Institut d’Estudis de l’Autogovern, Joan Ridao; Xavier Ramos, vicerector d’Economia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB); Jordi Garell, director del Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i Nacionals (CIEMEN), o Agustí Colomines, Càtedra UB Josep Termes.

L’UNPO és una organització internacional que té com a objectiu defensar el dret a l’autodeterminació dels seus més de 40 membres: pobles indígenes, minories, estats no reconeguts i territoris ocupats. L’ANC n’és membre des del 2018, en el marc de l’estratègia internacional de l’entitat de difusió de la causa catalana, la “lluita pel dret a l’autodeterminació” i la denúncia dels “abusos” de l’estat espanyol envers el moviment independentista.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut