Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Així és la justícia espanyola: 7 dels 8 feixistes de l’assalt a la Blanquerna ja tenen el tercer grau

|

- Publicitat -

Set dels vuit ultradretans empresonats per l’assalt a la llibreria Blanquerna de Madrid que va tenir lloc el setembre del 2013 ja gaudeixen del tercer grau. Menys de quatre mesos després d’haver ingressat a centres penitenciaris per complir unes penes ridícules, de poc menys de tres anys, ja han aconseguit la semillibertat i només han de dormir a presó de diumenge a dijous.

Al novembre l’Audiència de Madrid els va donar un mes per ingressar en centres penitenciaris i el Tribunal Supremo es va oposar als indults. En les següents setmanes, alguns dels 14 condemnats van ingressar a presó, d’altres van demanar ajornaments i altres tenen recursos pendents.

Publicitat

Les penes de presó han arribat especialment tard i en temps rècord ja comencen a diluir-se. La portaveu de JxCat a Madrid, Míriam Nogueras, ja ho va resumir amb encert: “La justícia és molt més ràpida segons el codi postal d’on vens”. I és que els presos polítics “van entrar a la presó des del minut 1” pel simple fet de defensar el dret a l’autodeterminació de Catalunya.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut