Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

Així és la injustícia espanyola: Un fiscal del Procés demana no “desarmar l’Estat contra Catalunya”

El Fiscal Javier Zaragoza fa de polític a l’escola d’estiu del PP i carrega sense escrúpols contra l’independentisme català

Redacció 16/07/2022
Pla mitjà del fiscal Javier Zaragoza durant l'informe final del ministeri públic al Tribunal Suprem, el 4 de juny de 2019 (horitzontal)

El fiscal del judici del Procés al Tribunal Suprem, Javier Zaragoza, ha estat un dels protagonistes en l’escola d’estiu del PP. Durant la seva intervenció ha manifestat que li “preocupa” que la Generalitat i la Moncloa vulguin “desjudicialitzar la política”, un terme que ha afirmat que li fa “mala espina”. En aquesta línia, va assegurar que això podria comportar “desarmar l’Estat per evitar respostes penals” contra els catalans i deixa clar que aquest fet no podia passar mai.

Així mateix, el fiscal vol posar més mà dura i ser més exigent amb la repressió cap a Catalunya: “El problema és que des del punt de vista tècnic jurídic no constatem cap raó de justícia, d’equitat o d’utilitat perquè es concedeixin”.

Tot plegat, ho va deixar palès en la Universitat Complutense, a San Lorenzo de El Escorial en la xerrada que articulada sota el lema “La urgent necessitat de polítiques d’Estat a Espanya”.