Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Aena, que és una empresa pública espanyola, carrega contra l’executiu català

|

- Publicitat -

El president d’Aena, Maurici Lucena, ha assegurat que el “canvi d’opinió” del Govern del passat 3 de setembre respecte al pacte assolit amb el Gobierno el 2 d’agost fa que el projecte d’ampliació de l’Aeroport de Barcelona-el Prat no pugui tirar endavant.

En una entrevista a Ser Catalunya, Lucena ha insistit que l’acord del 2 d’agost era “sòlid” i que simplement es trenca amb les declaracions de la setmana passada dels màxims representants del Govern.

Publicitat

Ha sostingut que Aena encara té la mà estesa perquè considera que el projecte és extraordinari i transformador: “El que diem és que després de la decisió del Govern ens agradaria continuar parlant amb les autoritats públiques catalanes però pensant d’aquí a cinc anys”.

Ha advertit que, els pròxims 20 anys, segons tots els experts, el trànsit aeri es duplicarà i que, segons un estudi, l’impacte del nou ‘hub’ de l’Aeroport de Barcelona-el Prat en l’economia catalana suposarà un increment anual del PIB que, sumat, serà equivalent al 60% del PIB de Catalunya actual.

Lucena també ha alertat que la previsió és que l’Aeroport de Barcelona estarà a nivells pròxims a la seva saturació tècnica durant els anys 2025 i 2026, i ha dit que aleshores en algun moment no hi haurà capacitat d’incorporar més rutes.

“Inevitablement, amb una probabilitat molt alta, en la mesura que l’aeroport se saturi els anys següents, de manera gradual el preu dels bitllets d’avió a l’Aeroport de Barcelona pujarà per part de les línies aèries”, ha advertit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut