Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

Els advocats dels presos, convençuts que la sentència serà “absolutòria”

Els penalistes no saben si la lectura del veredicte serà pública o no

Redacció
Redacció 12/09/2019
D'esquerra a dreta, els lletrats Jordi Pina, Marina Roig i Andreu van den Eyne, a les portes del Suprem el 18 de desembre de 2018 (Horitzontal)

A poques setmanes de conèixer la sentència que marcarà la història del país, els advocats Jordi Pina, Marina Roig i Andreu Van den Eynde han volgut fer balanç de la feina feta -ara que fa tres mesos que va acabar el judici- i explicar com se senten els presos de cara al veredicte final. Els tres, doncs, coincideixen en què “el judici va anar molt bé” i es mantenen convençuts que “la sentència ha de ser absolutòria” però afegeixen que no volen “elucubrar”.

Els penalistes han explicat que “estan ferms” i Van den Eynde -advocat d’Oriol Junqueras i Raül Romeva- ha subratllat que el suport de la gent els reconforta. Roig, representant de Jordi Cuixart, ha afirmat que “passi el que passi”, el president d’Òmnium “seguirà pensant el mateix”.

Amb l’esperança entre les dents, Jordi Pina ha afirmat en una entrevista a TV3 que “al meu cap només hi ha l’absolució” i Van den Eynde ha explicat que “si volem treballar bé hem de viure el present i tenir esperança al futur”.

La lectura de la sentència

Roig ha afirmat que “el tribunal en cap moment ens va dir cap informació” sobre si la sentència seria o no pública. Així com Pina creu que ho hauria de ser per seguir la lògica després que el judici hagi estat públic, Van den Eynde creu que no cal. A més, el trasllat dels presos cap a Madrid, per a Pina, seria “un maltractament innecessari”.