Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Ada Colau: “La via unilateral s’ha esgotat, no la considera gairebé ningú”

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat que els indults per als presos polítics per l’1-O són la via més pragmàtica i democràtica i ha celebrat que ERC “hagi mogut el seu posicionament”, cosa que també assegura ha fet el PSC.

“Me n’alegro com a catalana, com a dona progressista que vol diàleg. Ja vam defensar els indults per desjudicialitzar la política, perquè s’optés pel diàleg i s’abandonés la unilateralitat”, ha dit l’alcaldessa en una entrevista a la Cadena Ser la nit d’aquest dimecres recollida per Europa Press.

Publicitat

Ha negat que l’atorgament dels indults tingui efecte mobilitzador “de la dreta i l’extrema dreta, que han viscut d’aquest marc de crispació, que els ha donat vots i d’on han tret rèdit electoral”, i veu en les manifestacions convocades per al divendres un senyal de feblesa.

Sobre la taula de diàleg entre Govern central i Generalitat, ha defensat que ha de servir per recuperar el sentit comú i que s’ha de fer des del respecte entre ambdues parts i sense vetar temes: “A Catalunya, votar, s’ha de votar. Què es votarà? Caldrà parlar-ho”.

A més, l’alcaldessa ha assegurat que la via unilateral no compta amb el suport social majoritari a Catalunya: “No la considera gairebé ningú, s’ha esgotat, no ha tingut consens ni suport social de més de la meitat de la població ni durant el moment àlgid de l’independentisme”.

Govern d’Aragonès

Per a ella, el Govern de coalició entre ERC i Junts és la repetició d’una fórmula que no ha funcionat en el passat, encara que afirma que veu en el cap de l’Executiu, Pere Aragonès, una voluntat de “diàleg i de fer polítiques concretes al servei de la gent” que no veia a l’anterior govern.

Et pot interessar  Els homes joves són els més espanyolistes i favorables a protegir els símbols franquistes, segons una enquesta d'Òmnium

Preguntada per la recent entrada en vigor de la nova tarifa elèctrica fomentada pel Govern central, ha avisat que la ciutadania “està molt cansada de lluitar per qüestions bàsiques per a la vida” i ha insistit a impulsar un gran pacte social per garantir l’accés a l’habitatge, la sanitat, l’educació i els subministraments elèctrics.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut