Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Acord entre ERC i Bildu per salvar Sánchez

|

- Publicitat -

Finalment, queda palès que ni l’escàndol del ‘Catalangate’ posa en dubte les mesures impulsades pel Gobierno. En aquest cas, es tracta del decret anticrisi per pal·liar els efectes de la guerra d’Ucraïna el qual fa dies que penja d’un fil, alguns partits havien amenaçat de votar en contra si no es començava la investigació del cas d’espionatge massiu a l’independentisme.

Tot i això, pràcticament, des que s’ha iniciat el debat aquest matí al Congreso, l’executiu Pedro Sánchez ja sabia que el tirarà endavant: Bildu, que estava en dubte, ha decidit votar sí, amb l’argument que “la gent no ha de pagar pels errors del Govern”. Tot i això, Mertxe Aizpurua ha advertit a l’Executiu: “La paciència té un límit”. També han anunciat el seu sí Més País, PDeCat i el PNB, de manera que el pla del Govern ja té vots més que de sobres, malgrat que ERC ha confirmat el seu no a les mesures anticrisi.

Publicitat

Tot i que ERC anunciés el no, queda palès l’acord no-escrit entre BILDU i els republicans, per salvar a Sánchez, recordant que totes dues formacions estan en la legislatura.

Ahir a última hora de la tarda, el Gobierno encara no les tenia totes i va utilitzar una última carta: va accedir a tramitar com a llei el decret anticrisi per intentar atraure’s el PP, encara que fonts pròximes a Alberto Nuñez Feijóo no ho consideraven suficient.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut