Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Acció sorpresa d’ANC i Òmnium contra la presència del jutge Marchena a Barcelona

El Col·legi de l’Advocacia de Barcelona convida el jutge que va condemnar els líders independentistes a una xerrada sobre la intel·ligència artificial

Redacció 01/07/2022
Manuel Marchena, al judici de l'1-O

El jutge Manuel Marchena protagonitzarà una conferència al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), fet que ha causat molta polèmica. Davant el fet, ANC i Òmnium ja s’han pronunciat i han anunciat que es mobilitzaran en contra del jutge qui va condemnar fins a 12 anys de presó als líders independentistes.

Les dues entitats independentistes aliades han avançat que es tractarà d’una “acció sorpresa” que es desenvoluparà davant del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.

Quan es va anunciar la conferència conduïda per Manuel Marchena el pròxim dilluns 4 de juliol es va aixecar polseguera dins del mateix ICAB. Tal com ha avançat El Nacional, es pot considerar una provació que vingui especialment Marchena, tenint en compte que hi ha altres professionals per a fer-ho. D’altres advocats ho han justificat al·legant que la sala de Marchena és on recauran els recursos de cassació sobre intel·ligència artificial.

Cal tenir en compte que la conferència es vesteix sota el títol ‘Intel·ligència artificial i procés penal’ i serà presentada pel president de la secció de Dret Penal de l’Icab, l’advocat Miguel Capuz.