Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Acció protesta contra el 12-O: El Jovent Republicà de Ponent desplega una estelada gegant al Turó de la Seu Vella de Lleida

També han volgut reivindicar la "independència de Catalunya" així com "l'alliberament dels Països Catalans"

|

- Publicitat -

Una vintena de membres del Jovent Republicà de Ponent han desplegat aquest dijous al migdia una estelada de grans dimensions al Turó de la Seu Vella de Lleida. Amb aquesta acció reivindicativa, que es fa per 18è any consecutiu, volen mostrar el seu rebuig a celebrar el Dia de la Hispanitat perquè consideren que “representa un genocidi”, ha expressat la portaveu territorial, Clàudia Lara.

A la vegada, també han volgut reivindicar la “independència de Catalunya” així com “l’alliberament dels Països Catalans”, segons ha dit Lara. L’estelada s’ha penjat momentàniament de manera simbòlica i després s’ha fet la lectura del manifest reivindicatiu a la plaça dels Apòstols.

Publicitat

L’estelada s’ha desplegat durant uns minuts en un dels murs del Turó de la Seu Vella, al capdamunt de la ciutat de Lleida. A continuació, els membres del Jovent l’han recollit i s’ha procedit a la lectura del manifest reivindicatiu per part de la portaveu regional, Clàudia Lara, a la plaça dels Apòstols.

El Dia de la Hispanitat és “una data que no s’hauria de celebrar perquè representa un genocidi de milions de persones a Amèrica”, ha afirmat Lara. A més, ha reivindicat la independència de Catalunya i una llei d’amnistia per tal “d’acabar amb totes les causes polítiques on es persegueix el jovent independentista”.

Des de l’organització han apuntat també que el 12-O s’ha de convertir en una reivindicació a favor de tots els pobles oprimits i Joventuts d’Esquerra Republicana. En aquest sentit, han reclamat una onada de solidaritat i fraternitat en vers “les nacions sense Estat, com el poble de Galícia, Euskal Herria o el Sàhara Occidental”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut